Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 29/03/2024

Ενεργά κρούσματα σε όλους τους Δήμους Περιφερειακής Θεσσαλονίκης

Προληπτικές απολυμάνσεις σε όλο το Δήμο Λαγκαδά

Ενεργά κρούσματα και νοσηλείες μέσα σε μια εβδομάδα, με τις δραστηριότητες ανοιχτές, μειώθηκαν σημαντικά – Αποφορτίστηκε το σύστημα υγείας.

Πολύ σημαντική είναι η μείωση των ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού και κυρίως των νοσηλειών και στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης, δείγμα της σημαντικής αποκλιμάκωσης του τρίτου κύματος της πανδημίας στον νομό.

Η σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ στους δήμους δείχνει ότι η Θεσσαλονίκη τα πηγαίνει πλέον πολύ καλά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός. Η τήρηση των προληπτικών μέτρων (μάσκες, αποστάσεις, υγιεινή) είναι αναγκαία, όμως τα αισιόδοξα μηνύματα των προηγούμενων δύο εβδομάδων συνεχίστηκαν και αυτή την εβδομάδα, με τη μείωση του συνολικού αριθμού των ενεργών κρουσμάτων να είναι πλέον διαρκής, ενώ η αποφόρτιση του συστήματος υγείας είναι μεγάλη, καθώς οι νοσηλευόμενοι έχουν περιοριστεί σημαντικά.

Ακόμη πιο ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι το άνοιγμα δραστηριοτήτων μετά το Πάσχα δεν φαίνεται να επηρέασε αρνητικά τη βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας.

Όπως αναμενόταν από την προηγούμενη εβδομάδα, ο κεντρικός δήμος της Θεσσαλονίκης, που λόγω πληθυσμιακών μεγεθών δίνει και τον «τόνο» σε όλο το νομό, έπεσε κάτω από τα χίλια ενεργά κρούσματα. Και μάλιστα δεν έπεσε απλά από αυτό το όριο, αλλά πέτυχε πολύ μεγάλο ποσοστό μείωσης, όπως και στους συμπολίτες μας που είναι σε νοσοκομείο.

Πολύ χαμηλούς αριθμούς πλέον σε ενεργά κρούσματα έχουν οι δυο τουριστικές περιοχές της Θεσσαλονίκης, οι δήμοι Βόλβης και Θερμαϊκού, που έχουν το ξεχωριστό ενδιαφέρον τους, καθώς είναι από αυτή την περίοδο και στο εξής μέχρι το τέλος του καλοκαιριού δημοφιλείς προορισμοί για όλους τους Θεσσαλονικείς.

Εξαιρετική είναι η εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων και στους υπόλοιπους δήμους, ενώ υπολογίζεται πως δραματικές αλλαγές στο εξής δύσκολα θα υπάρξουν, αφού ο μεγαλύτερος αριθμός των δραστηριοτήτων έχουν ανοίξει πια, οπότε όλοι οι δήμαρχοι προσδοκούν σε ένα καλό καλοκαίρι αρχής γενομένης από την ημερολογιακή έναρξή του.

Η εικόνα των 14 δήμων σε ενεργά κρούσματα και νοσηλείες, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ είναι η εξής:

Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Πολύ καλοί είναι οι επιδημιολογικοί δείκτες πλέον στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Τα ενεργά κρούσματα περιορίστηκαν στα 43 και οι νοσηλευόμενοι πλέον είναι 19. Ο δήμος έχει συνεχόμενα καλή εικόνα για σχεδόν το σύνολο του τελευταίου μήνα.

Βόλβης

Μόλις δέκα ενεργά κρούσματα και μόνο δυο δημότες του σε νοσοκομείο αριθμεί σήμερα ο δήμος Βόλβης. Η σταθερά βελτιωμένη εικόνα του δήμου συνεχίστηκε και λίγο μένει για να χαρακτηριστεί covid free. Εξάλλου, ο δήμος εμφανίζει πολύ καλά επιδημιολογικά δεδομένα για διάστημα περίπου δύο μηνών.

Δέλτα

Πολύ καλύτερα είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα και στον δήμο Δέλτα. Τα ενεργά κρούσματα έπεσαν στα 56 και οι νοσηλείες στις 24. Η μείωση είναι εξαιρετικά σημαντικά, δεδομένου ότι την προηγούμενη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα ήταν 91 και δυο εβδομάδες πριν 112. Το ίδιο ισχύει και για τις νοσηλείες, που βαίνουν διαρκώς μειούμενες. Από 32 πήγαν στις 29 και πλέον στις 24.

Θερμαϊκού

Σημαντική μείωση σε όλους τους δείκτες εμφανίζει ο δήμος Θερμαϊκού. Τα ενεργά κρούσματα περιορίστηκαν στα 38 και από αυτά οι νοσηλείες είναι 14. Είναι η τέταρτη εβδομάδα συνεχόμενης βελτίωσης των επιδημιολογικών δεδομένων. Η πορεία των ενεργών κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα ήταν 81, 71, 60 και πλέον 38. Το ίδιο ισχύει και για τις νοσηλείες. Από 28 έπεσαν στις 14 και παραμένουν σε αυτό τον χαμηλό αριθμό για δεύτερη εβδομάδα.

Θέρμης

Πολύ σημαντική είναι η μείωση ενεργών κρουσμάτων και νοσηλευόμενων στον δήμο Θέρμης. Σε ποσοστό πλησιάζει το 30% σε σχέση με τους αριθμούς της προηγούμενης εβδομάδας (για την ακρίβεια 27,7%). Τα ενεργά κρούσματα από 119 έπεσαν σήμερα στα 86 και οι νοσηλείες από 19 περιορίστηκαν σε μόλις εννέα.

Θεσσαλονίκης

Αποκλιμάκωσης συνέχεια κι αυτή την εβδομάδα στον δήμο Θεσσαλονίκης. Επιτέλους τα ενεργά κρούσματα έπεσαν κάτω από τα χίλια (την προηγούμενη εβδομάδα ήταν οριακά πάνω από αυτό το όριο). Τα ενεργά κρούσματα σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ είναι 845 και οι νοσηλείες 219. Η βελτίωση είναι θεαματική για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς τα ενεργά κρούσματα την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 1.081 και οι νοσηλείες 309.

Καλαμαριάς

Καλύτερη η επιδημιολογική εικόνα και στον δήμο Καλαμαριάς. Τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν στα 65 από 84 την προηγούμενη εβδομάδα κι από 94 δυο εβδομάδες πριν. Οι νοσηλευόμενοι από 25 μειώθηκαν στους 18.

Κορδελιού – Ευόσμου

Έπεσαν αισθητά τα νούμερα των ενεργών κρουσμάτων και των νοσηλευόμενων αυτή την εβδομάδα στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Τα ενεργά κρούσματα είναι 131 (από 169 την προηγούμενη εβδομάδα) και οι νοσηλείες είναι 26 (από 36 την προηγούμενη εβδομάδα).

Λαγκαδά

Μειωμένα σημαντικά είναι τα κρούσματα και οι νοσηλείες και στον δήμο Λαγκαδά, ο οποίος αριθμεί σήμερα 56 ενεργά κρούσματα και 24 άτομα σε νοσοκομείο. Την προηγούμενη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα ήταν 106 και οι νοσηλείες 20.

Νεάπολης – Συκεών

Σε σταθερά καλό επίπεδο είναι η πορεία των στοιχείων του ΕΟΔΥ και για τον δήμο Νεάπολης Συκεών, που αριθμεί σχεδόν όσα ενεργά κρούσματα είχε και την προηγούμενη εβδομάδα (93 από 92). Μειωμένες είναι ωστόσο οι νοσηλείες (18 από 22).

Παύλου Μελά

Πολύ καλύτερη εικόνα συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα και την καλύτερη του τελευταίου μήνα εμφανίζει ο δήμος Παύλου Μελά. Τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν στα 125 από 161 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι νοσηλείες έπεσαν στις 29 από 41.

Πυλαίας – Χορτιάτη

Βελτιωμένα είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα γι’ ακόμη μια εβδομάδα στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη. Τα ενεργά κρούσματα είναι 52 (από 80 την προηγούμενη εβδομάδα) και οι νοσηλείες μόλις εννέα (από 16 την προηγούμενη εβδομάδα).

Χαλκηδόνας

Βελτιωμένη η εικόνα και στον δήμο Χαλκηδόνας σε όλους τους δείκτες. Τα ενεργά κρούσματα περιορίστηκαν στα 39 από τα 54 της προηγούμενης εβδομάδας (υπενθυμίζεται ότι είχε ήδη καταγραφεί θεαματική μείωση από τα πάρα πολλά κρούσματα στις αρχές του μήνα). Ανάλογη είναι και η πορεία των νοσηλειών, που πλέον έχουν πέσει στις 15 (από 28 την προηγούμενη εβδομάδα).

Ωραιοκάστρου

Πολύ καλή εικόνα εμφανίζει γι’ ακόμη μια εβδομάδα ο δήμος Ωραιοκάστρου. Τα ενεργά κρούσματα είναι 66 και οι νοσηλείες μόλις δέκα. Την προηγούμενη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα ήταν 64 και οι νοσηλείες 18.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/thessaloniki-ikona-oristikis-apoklimakosis-tis-pandimias-ke-stous-14-dimous

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ασφαλτικές εργασίες στην ΑΡΤΟΖΑ περιοχή Λητής

Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή της Λητής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή