Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 18/04/2024

Επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά μαθητές του 4ου Γυμνασίου Καβάλας

mathites_kavalas live lagadas jpg
Την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης 28 Νοεμβρίου ε.έ., πενήντα περίπου μαθητές και εκπαιδευτικοί εκ του 4ου Γυμνασίου Καβάλας (Ζουμπουλάκειο), η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα στα πλαίσια της ημερήσιας εκπαιδευτικής εκδρομής τους σε Θεσσαλονίκη και Λαγκαδά.

Μέσα σε μια πολύ εγκάρδια ατμόσφαιρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, υποδέχθηκε τους μαθητές με τους συνοδούς καθηγητές τους εδέχθη με ιδιαίτερη χαρά, εις την κεντρική Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του Ι.Μ.Ν. Αγίας Παρασκευής–Λαγκαδά «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».

Αφού καλωσόρισε με θερμούς λόγους τα παιδιά, απεύθυνε προς τους νέους και τους συνοδούς αυτών, πατρικούς λόγους αγάπης τονίζοντας μεταξύ άλλων την αξία της γνωριμίας με την αληθινή χαρά και των πραγματικών νοημάτων αυτής, μέσα από την παρουσία του Κυρίου και την διδασκαλία της Εκκλησίας μας, στην ζωή του καθενός, σημειώνοντας χαρακτηρισκά ότι «αυτό που χρειάζεται στην ζωή μας είναι να έχουμε αγαθές και θετικές εμπειρίες, έχοντας επικοινωνία μέσα από την καρδιακή προσευχή»

Καταλήγοντας τα προέτρεψε να «χαίρονται κάθε μέρα της ζωής τους και να μην μένουν εγκλωβισμένοι στα στερεότυπα που δυστυχώς οδηγούν με πλάγιους τρόπους τα κατεστημένα της εποχής μας».

Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση και εποικοδομητικός διάλογος όπου απαντήθηκαν διάφορες ερωτήσεις που ετέθησαν από τους μαθητές, γύρω από θέματα πνευματικών αναζητήσεων και προβληματισμών, καθώς επίσης και γύρω από θέματα των δικών τους ενδιαφερόντων.

Κατά την διάρκεια της παραμονής και επισκέψεως τους εις την περιοχή του Λαγκαδά, το σύνολο των παιδιών και οι καθηγητές τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μνημεία και ιερούς χώρους της επαρχία μας, όπως το Εκκλησιαστικό και το Λαογραφικό Μουσείο, τη Βιβλιοθήκη της Μητροπόλεως, καθώς επίσης και τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα