Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 28/03/2024

Επίσκεψη του Πρωταθλητή Κώστα Τζούνη στο Γυμνάσιο Λαγκαδά

Επίσκεψη του Πρωταθλητή Κώστα Τζούνη στο Γυμνάσιο Λαγκαδά η ανακοίνωση του Γυμνασίου Λαγκαδά .

Ένας πολύ ξεχωριστός καλεσμένος λάμπρυνε τη σχολική μας καθημερινότητα σήμερα Τρίτη 8 Ιουνίου 2021.

Ο Λαγκαδιανός πρωταθλητής Κώστας Τζούνης, παλαιός μαθητής του Γυμνασίου Λαγκαδά, μάς επισκέφτηκε και μοιράστηκε μαζί μας τις εμπειρίες, τα βιώματα και τις γνώσεις του γύρω από τον αθλητισμό, τον πρωταθλητισμό, τον εθελοντισμό, τις αρχές και τις αξίες του αδιαλείπτως κι ευ αγωνίζεσθαι.

Γι’ όσους δεν τον γνωρίζουν ο Κώστας Τζούνης είναι πρωταθλητής ΑΜΕΑ στο αγώνισμα της δισκοβολίας κι έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις, με τελευταία την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου την προηγούμενη εβδομάδα στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στην Πολωνία.

Μάλιστα, κατάφερε να σπάσει και το ρεκόρ Ευρώπης στο αγώνισμά του, το οποίο ρεκόρ κατείχε ο ίδιος, αφού το είχε σπάσει τον περασμένο Μάρτιο στην Τυνησία. Ο κ. Τζούνης σε πολύ λίγα λεπτά έγινε για τη σχολική μας κοινότητα ο Κώστας μας, αφού καθήλωσε με τον βαθιά ανθρώπινο λόγο του μαθητές κι εκπαιδευτικούς.

Με τρόπο ευσύνοπτο κι εύγλωττο εξήγησε σ’ όλους μας τις δυσκολίες τις οποίες χρειάστηκε να ξεπεράσει, για να φτάσει στη σημερινή του επιτυχία.

Το ξεχωριστό σημείο στην προσωπικότητα του Κώστα είναι η θετική του διάθεση, δεν μεμψιμοιρεί, αγωνίζεται με θάρρος και δύναμη και έχει το χάρισμα, να συμπαρασύρει μαζί του στην προσπάθεια πολύ κόσμο.

Ο Κώστας Τζούνης μίλησε για την ισότητα, για τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, για τον αγώνα τον καλό, για τον άνθρωπο που μπορεί να ξεπερνά τις όποιες δυσκολίες και τυχόν εμπόδια του βάζει η ”φύση”.

Ο Κώστας Τζούνης είναι το ζωντανό παράδειγμα ότι ο άνθρωπος όλα τα μπορεί, όταν η καρδιά του περικλείει δύναμη, πίστη κι αισιοδοξία. Η φύση είναι μια περιπέτεια γι’ όλους μας αλλά πρωταγωνιστής είναι πάντα ο άνθρωπος, όταν το πρόσημο με το οποίο οπλίζεται είναι θετικό.

Η σημερινή ημέρα στο σχολείο μας ανέδειξε περίτρανα την αξία της βιωματικής μάθησης μέσω του παραδείγματος αλλά και της παιδαγωγικής αρχής της συμπερίληψης στην εκπαίδευση.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας με τον Κώστα για το φθινόπωρο του 2021, αφού του ευχηθήκαμε “Καλή Επιτυχία” στους παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο!

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα