Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 19/03/2024

Επείγουσα Ανακοίνωση του Δήμου Λαγκαδά

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ
ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΟΔΩΝ & ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ

Καλούνται ΟΛΟΙ οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός οικισμών του Δήμου Λαγκαδά και σε απόσταση έως 100 μέτρων από τα όρια των οικισμών:
Α) Να περιορίζονται στα όρια της ιδιοκτησίας τους και να μην προβαίνουν σε οικιστικές στρεβλώσεις – καταπάτηση δρόμων, λοιπών κοινοχρήστων χώρων – ώστε να παραμένουν αυτοί προσβάσιμοι και σε κοινή χρήση.
Β) Να μην εναποθέτουν σε κοινόχρηστους χώρους ξερά χόρτα, κλαδιά και ογκώδη υλικά. Σε περίπτωση παράβασης, θα επιβάλλεται, βάσει του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Λαγκαδά, πρόστιμο ύψους 100 – 300 € και λοιπές εκ του Νόμου προβλεπόμενες κυρώσεις.
Γ) Να μεριμνήσουν ΑΜΕΣΑ για τον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους (αποψίλωση από ξερά χόρτα & απομάκρυνση αυτών, απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών ή αντικειμένων), προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, ως κατά Νόμο υποχρεούνται.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο Δήμος Λαγκαδά θα προβαίνει σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό, με δαπάνη που θα βαρύνει τους υπόχρεους και σε βάρος τους θα:
1. Βεβαιώνεται η δαπάνη καθαρισμού και επιπλέον θα επιβάλλεται πρόστιμο που ανέρχεται στα 0,50 €/τ.μ. του οικείου χώρου, ενώ από τον Κανονισμό Καθαριότητας προβλέπεται πρόστιμο ύψους 200 – 800€.
2. Υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα, η δε καταδίκη επισύρει κράτηση έως 3 μήνες και χρηματικό πρόστιμο 500 – 5.000€.
Παρακαλούμε για να δηλώσετε περιπτώσεις ακαθάριστων οικοπέδων, να επικοινωνείτε με τις υπηρεσίες του Δήμου Λαγκαδά στα παρακάτω τηλέφωνα:
• Για θέματα καθαριότητας, Εργοτάξιο Δήμου Λαγκαδά, 23940 25243
• Για θέματα Πολιτικής Προστασίας, 23943 30022

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Λουτρά Λαγκαδά: Τι λέει η αστυνομία για την κλοπή του χρηματοκιβωτίου

Θεσσαλονίκη 19.3.2024: Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών και υπεξαίρεσης, κατά περίπτωση, από εταιρείες του Δήμου Λαγκαδά και εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών. Εξιχνιάστηκε η υπόθεση