Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 29/03/2024

Επικοινωνιακό τρικ η παραίτηση του Πρόεδρου του Σοχού ?

Μετά το προσβλητικό γεγονός που διαδραματίστηκε στον Σοχό , και είχε ως  επακόλουθο τον διασυρμό ενός ολόκληρου Δήμου και απαράδεκτο στιγματισμό όλου του τοπικού πληθυσμού, που βρέθηκε ξαφνικά στο στόχαστρο των εγχώριων και ξένων ΜΜΕ να διαπομπεύεται και απολογείται, προσπαθώντας να εξηγήσει τα ανεξήγητα, χωρίς να φταίει πουθενά, βρέθηκε στο φώς της δημοσιότητας μία παραίτηση.

 

Πλην όμως η παραίτηση αυτή θυμίζει την ταινία της αείμνηστης Αλίκης Βουγιοκλάκη, όπου η Ξανθοπούλου ,δεν είδε τι έγινε γιατί μιλούσε με την Γιαδικιάρογλου, η οποία επίσης δεν είδε γιατί έβλεπε την Πολυχρονοπούλου , που έβλεπε την Ξανθοπούλου που μιλούσε με την Γιαδικιάρογλου…

 

 

Και μετά ήρθαν οι μέλισσες…

 

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του Τοπικού Προέδρου Σοχού να κινηθεί νομικά εναντίων του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Πολιτιστικών Ανταλλαγών “Δίαυλος” και να διεκδικήσει ότι νομίζει προσωπικά ο ίδιος, προς ιδίαν ικανοποίηση.

Είναι όμως και αναφαίρετο δικαίωμα όλης της τοπικής κοινωνίας να απαιτεί την παραίτηση του Προέδρου, ως ελάχιστο προς την δική του ηθική ικανοποίηση για την βλάβη που υπέστη.

Δεν ήταν μία απλή «άτυχη στιγμή.

Ήταν μία τραγική στιγμή, που χρησιμοποιήθηκε έντεχνα από τα τουρκικά ΜΜΕ για προπαγανδιστικό σκοπό , παρουσιάζοντας την περιοχή ως Τουρκόφιλη.

 

Από την στιγμή που ο Πρόεδρος Τοπικού Σοχού παραιτείται, οφείλει να το πράξει τυπικά και νόμιμα, ώστε να επικυρωθεί η παραίτηση αυτή.

Τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, δεν έχουν καμία απολύτως αρμοδιότητα παραλαβής της, καθώς ο μόνος αρμόδιος για την παραλαβή της και την αποδοχή της είναι ο Δήμαρχος Λαγκαδά.

 

Τι λέει ο νόμος για τις παραιτήσεις .

 

Ο πρόεδρος της κοινότητας ορίζεται ρητά από το νόμο και εκλέγεται απευθείας από το εκλογικό σώμα, μετά την ορκωμοσία του αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, χωρίς να απαιτείται καμία πρόσθετη διαδικασία. Πρόεδρος κοινότητας δύναται να παραιτηθεί, με δήλωσή του η οποία υποβάλλεται εγγράφως στον οικείο δήμαρχο. Η παραίτηση γίνεται οριστική την επόμενη της κατάθεσης της σχετικής δήλωσης στο πρωτόκολλο 19 .

Σε περίπτωση κένωσης της θέσης του προέδρου κοινότητας για οποιονδήποτε λόγο κατά τη διάρκεια της θητείας, το αξίωμα καταλαμβάνει ο επόμενος, κατά σειρά σταυρών προτίμησης υποψήφιος πρόεδρος της κοινότητας20, σύμφωνα με την απόφαση επικύρωσης της εκλογής από το αρμόδιο πρωτοδικείο. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του προέδρου κοινότητας αναπληρώνεται, ως προς την άσκηση των καθηκόντων του, από τον Δήμαρχο.

 

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ.Ταχματζίδης οφείλει να δεχτεί και να αποδεχτεί την παραίτηση του Προέδρου ΚΑΙ  ΟΧΙ μόνο.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα