Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τετάρτη 24/04/2024

Επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Μητροπολίτη Λαγκαδά

Στον απόηχο της εξοδίου ακολουθίας του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κυρού Ιωάννου (Τασσιά), η οποία ως γνωστόν ετελέσθη σύμφωνα με τα προς αποτροπήν της εξαπλώσεως της νόσου του κορωνοιού, νομοθετηθέντα περιοριστικά μέτρα, στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης ετέλεσαν επιμνημόσυνη Δέηση εις μνήμην του μακαριστού Μητροπολίτου.

Με την ευλογία και παροτρύνση του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και κατόπιν της κανονικής αδείας του Τοποτηρητού Μητροπολίτου, Σεβασμιωτάτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, ο πανοσιολ. αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Αθανασίου, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ.Θ., ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος αυτής πανοσιολ. αρχιμανδρίτης π. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης και ο Γραμματεύς του Μητροπολιτικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, πανοσιολ. αρχιμανδρίτης π. Ευθύμιος Βακαλάκης, μετέβησαν την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου ε.ε. εις Λαγκαδάν, όπου, σε κλίμα συγκίνησης λόγω των πνευματικών δεσμών του εκλιπόντος με την οικογένειαν της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, αλλά και των προσωπικών τοιούτων με τους συγκεκριμένους κληρικούς, ετέλεσαν επιμνημόσυνη Δέηση επί του μνήματος του κεκοιμημένου Μητροπολίτου έμπροσθεν του ιερού Βήματος του Μητροπολιτικού ναού της αγίας Παρασκευής.

Ευχόμεθα όπως η μνήμη αυτού είη αιωνία, ο δε Κύριος της Ζωής και του θανάτου, αναπαύση την ψυχήν αυτού εις την χώραν των αγίων και των δικαίων.

ΠΗΓΗ – ΡΟΜΦΕΑ.GR

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Λαγκαδάς: Οι κτηνοτρόφοι ζητούν 10 ευρώ/κιλό τιμή χονδρικής

Το πρώτο από τα τρία καθιερωμένα πλέον παζάρια λίγο πριν το Πάσχα για την τιμή στην οποία θα πουληθούν τα αμνοερίφια πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ κτηνοτρόφων και εμπόρων στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ακολουθούν άλλα