Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 25/04/2024

Ευρωπαϊκό Αγροτικό Κοινοβούλιο 2015 – Ένας νέος ελπιδοφόρος θεσμός

Περιφερειακή Εκδήλωση την Παρασκευή 3/7/2015 στη Θεσσαλονίκη.

Την Παρασκευή 3/7/2015 διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη από το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο, σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο LEADER ενημερωτική εκδήλωση για ένα νέο θεσμό που προσπαθεί να φέρει τη φωνή των ανθρώπων της υπαίθρου στα επίπεδα λήψης αποφάσεων που εν πολλοίς καθορίζουν την τύχη του.

Τι είναι το Ευρωπαϊκό Αγροτικό Κοινοβούλιο 2015 (European Rural Parliament 2015).
Το Ευρωπαϊκό Αγροτικό Κοινοβούλιο 2015 είναι μια πρωτοβουλία τριών ενεργών ευρωπαϊκών Δικτύων αγροτικής ανάπτυξης: του ERCA (European Rural Community Association), του PREPARE (Partnership for Rural Europe) και της ELARD (European LEADER Association for Rural Development).
Το ERP αυτοπροσδιορίζεται ως «φωνή των κατοίκων της υπαίθρου» και σκοπός του είναι:
α. να ενισχυθεί η φωνή των αγροτικών κοινοτήτων της Ευρώπης και να διασφαλιστεί ότι τα συμφέροντα και η ευημερία των κοινοτήτων αυτών αντανακλώνται δίκαια στις εθνικές και ευρωπαϊκές πολιτικές ανάπτυξης της υπαίθρου,
β. να προωθηθεί σταδιακά η νοοτροπία της αλληλοβοήθειας, της κοινής κατανόησης, της αλληλεγγύης, της ανταλλαγής ορθών πρακτικών και της συνεργασίας μεταξύ των αγροτικών κοινοτήτων σε όλη την Ευρώπη.

Η ευρωπαϊκή εκστρατεία του ERP 2015.
Η ευρωπαϊκή εκστρατεία του ERP 2015 σχετίζεται ήδη με εθνικές εκστρατείες σε 35 χώρες της Ευρώπης. Στο επίπεδο αυτό ένας οργανισμός ορίζεται Εθνικός Συντονιστής και αναλαμβάνει να εκτελέσει μια σειρά ενεργειών ενημέρωσης κατά την διάρκεια του 1ου εξαμήνου του 2015 με στόχο την υιοθέτηση ενός σχεδίου κειμένου για το πώς οι αγροτικές κοινωνίες βλέπουν το μέλλον τους.
Στην τελική φάση προβλέπεται να διοργανωθεί μια μεγάλη Πανευρωπαϊκή Συνάντηση, το ERP 2015 Gathering, από τις 4 μέχρι τις 6 Νοεμβρίου στο Schärding της Αυστρίας, όπου οι εκπρόσωποι από όλες τις χώρες θα συναντηθούν σε μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση με συμμετοχή και ανώτατων αξιωματούχων της ΕΕ.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σκορδάς ανακοινώνει την Νέα Ιστοσελίδα του Δήμου Λαγκαδά

H Αντιδημαρχία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σκορδάς του Δήμου Λαγκαδά ανακοινώνει την επίσημη λειτουργία του νέου διαδικυτιακού τόπου του Δήμου Λαγκαδά, που μπορείτε

Λαγκαδάς: Οι κτηνοτρόφοι ζητούν 10 ευρώ/κιλό τιμή χονδρικής

Το πρώτο από τα τρία καθιερωμένα πλέον παζάρια λίγο πριν το Πάσχα για την τιμή στην οποία θα πουληθούν τα αμνοερίφια πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ κτηνοτρόφων και εμπόρων στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ακολουθούν άλλα