Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 29/03/2024

ΗΜΕΡΙΔΑ Τα δικαιώματα των καταναλωτών από τον Σύλλογο Οσσαίων

ΗΜΕΡΙΔΑ – «Τα δικαιώματα των καταναλωτών, οι εμπορικές πρακτικές και οι τρόποι επίλυσης των διαφορών»

Ο Σύλλογος Οσσαίων «Η Αγία Κυράννα», έπειτα από πρόταση του κ. Αλέξανδρου Τζέκη, Εθνικού Εκπαιδευτή του προγράμματος Consumer Law Ready, πρόκειται να πραγματοποιήσει δωρεάν εκπαίδευση, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο και σε μέλη του Συλλόγου Οσσαίων «Η Αγία Κυράννα».

Το προτεινόμενο πρόγραμμα με τίτλο «Τα δικαιώματα των καταναλωτών, οι εμπορικές πρακτικές και οι τρόποι επίλυσης των διαφορών” είναι ένα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), για να τις βοηθήσει να κατανοήσουν και να συμμορφωθούν με τους πιο πρόσφατους νόμους της ΕΕ για τους καταναλωτές. Η κατάρτιση βοηθά τις ΜΜΕ στην κατανόηση σημαντικών πτυχών του δικαίου των καταναλωτών, στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών τους και στην αύξηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στην επιχείρησή τους. Με τον τρόπο αυτό, θα αποφευχθούν τυχόν δαπανηρές διαφορές και δυσάρεστες καταγγελίες πελατών. Η κατάρτιση, δημιούργημα εμπειρογνωμόνων, καλύπτει όλες τις πτυχές της εμπορίας, όπως προσυμβατικής πληροφόρησης, δικαίωμα υπαναχώρησης, δικαιώματα καταναλωτών και εγγυήσεις σε περίπτωση μη συμμορφούμενων προϊόντων, αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και εναλλακτική επίλυση διαφορών.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης με τη διαπίστευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μόνη υποχρέωση των μελών που θα συμμετέχουν θα είναι η δωρεάν εγγραφή τους στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα του προγράμματος.
Επίσης, θα τους ζητηθούν απλά προσωπικά δεδομένα (όνομα, τηλέφωνο, email), τα οποία θα τηρηθούν όπως ο νόμος προστάζει.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 και τις ώρες 12.00 – 14.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Όσσας, στα πλαίσια του «21ου Πολιτιστικού Ιουνίου – Γιορτής Κερασιού Όσσας»

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ασφαλτικές εργασίες στην ΑΡΤΟΖΑ περιοχή Λητής

Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή της Λητής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή