Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 19/04/2024

Η απάντηση της Κοινότητας Λαγκαδά προς δημοσιεύματα

Περί μετακομιδής οστών στα Κοιμητήρια Λαγκαδά

Σχετικά με δημοσίευμα σε τοπικό site του Λαγκαδά περί της ανακομιδής των οστών του πρώην Δημάρχου Λαγκαδά Ιωάννη Παντίρη διευκρινίζουμε, πρώτα από όλα, ότι η νομοθεσία στην οποία παραπλανητικά αναφέρεται το δημοσίευμα σχετικά με τα κοιμητήρια αφορά σε κοινότητες κάτω των 300 κατοίκων και επομένως όχι στην Κοινότητα Λαγκαδά!!!

Σχετικά με την ανακομιδή των οστών του πρώην Δημάρχου Λαγκαδά Ιωάννη Παντίρη που για λόγους οικονομίας χώρου μεταφέρθηκε λίγα εκατοστά δεξιότερα και κατασκευάστηκε εκ νέου νέο οστεοφυλάκιο, προκειμένου να διευθετηθούν θέματα έκτακτων ταφών λόγω του κορονοϊού,

θέλουμε να δηλώσουμε ότι αν κάποιοι επιθυμούν δημοσιότητα με τέτοια θέματα, ατύχησαν, γιατί ξεχνώντας τις δικές τους ευθύνες για την κατάσταση των κοιμητηρίων του Λαγκαδά , ψάχνουν τρόπο, με το δήθεν ενδιαφέρον τους, για να ξαναέρθουν στον αφρό, αλλά με ξένα κόλυβα!!!

Η δε οικογένεια των κληρονόμων του τέως Δημάρχου ήταν ενήμερη για την μετακομιδή σε διπλανό σημείο, επίσης είναι ενήμερη ότι όταν τελειώσουν οι εργασίες θα έρθουν και θα παραστούν για να αποτίσουν τις δέουσες τιμές στον αείμνηστο Δήμαρχο.

Έργο της Κοινότητας Λαγκαδά δεν είναι βέβαια να λύσει το χωροταξικό πρόβλημα των κοιμητηρίων, για τα οποία έχουμε υποβάλλει προτάσεις εδώ και καιρό, καθώς είναι ευθύνη και έργο συγκεκριμένης Αντιδημαρχίας, που έχει την αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης του χώρου, αλλά και του Δήμου που εισπράττει τα έσοδα από την χρήση τους.

Στην Κοινότητα (άνω των 300 κατοίκων)ο νόμος δεν δίνει καμιά απολύτως αρμοδιότητα για τα θέματα αυτά, όμως η ανάγκη επίλυσης έκτακτων προβλημάτων λόγω Covid επιβάλλει να βοηθήσουμε όσο μπορούμε.

Η παρέμβαση της Κοινότητας αφορά απλά και μόνο τη διαμεσολάβηση μεταξύ Δήμου και Δημοτών, καθώς οι αρμόδιοι αγνοούν πρόσωπα και πράγματα.

Ας κρατήσουν λοιπόν κάποιοι το όψιμο ενδιαφέρον τους για άλλα θέματα, που τυγχάνουν αντιπολιτευτικής ή «δημοσιογραφικής» αποκάλυψης σκανδάλων, και όσοι είναι πρόθυμοι να συμβάλλουν σε κλίμα σκανδαλολογίας, καλό θα είναι να προσέχουν γιατί «είναι έξω με αναστολή»…και ας διαβάσουν λίγο τους νόμους!!!

**Σύμφωνα με τον Νόμο Λειτουργία Κοινοτήτων Αριθμός Εγκυκλίου: 88 ΑΠ: 59846/21.08.2019 Παράρτημα: ισχύουσα νομοθεσία Άρθρο 82 του ν. 3852/2010 Αρμοδιότητες προέδρου κοινότητας έως και τριακοσίων (300) κατοίκων η) μεριμνά για την εύρυθμη λειτουργία, τη συντήρηση και την ευταξία του κοιμητηρίου της κοινότητας, προεγκρίνει την κατασκευή οικογενειακών τάφων και λοιπών ταφικών μνημείων και εκδίδει τις άδειες για την παράταση ταφής και την ανακομιδή οστών.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα