Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 03/05/2024

Η απραξία και η αδράνεια του Αντιδημάρχου καθαριότητας Λαγκαδά

απραξία,αδράνεια,Αντιδημάρχου,καθαριότητας,Λαγκαδά,

Καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχόλια και διαπιστώσεις, που αφορούν όχι μόνο τον Βρώμικο Λαγκαδά αλλά όλες τις ενότητες του Δήμου που πνίγονται στα σκουπίδια, χωρίς να βλέπουμε καμία εμπεριστατωμένη ανάλυση που να δείχνει το τι πραγματικά φταίει.

Ποιά είναι η αιτία, που οδηγεί σε διασυρμό της σημερινής διοίκησης;
Γιατί ο προηγούμενος αντιδήμαρχος καθαριότητας τα κατάφερνε ?
Υποθέτουμε ότι ο Δήμαρχος Γ. Καραγιάννης και οι σύμβουλοι του δεν δείχνουν καμία διάθεση να προσπαθήσουν να κάνουν το μαύρο άσπρο για να διασωθούν από την οργή και την κατακραυγή του κόσμου, και μάλλον ούτε μας διαβάζουν αν κρίνουμε απ το αποτέλεσμα.
Ενώ η απραξία και η αδράνεια του Αντιδημάρχου καθαριότητας έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα σε όλες τις τοπικές κοινωνίες, η μη αντικατάσταση του από τον φυσικό Προϊστάμενο του Δήμαρχο Γ. Καραγιάννη γεννά σημαντικά ερωτήματα, καθώς ο ίδιος Αντιδήμαρχος δεν διαθέτει την στοιχειώδη ευθιξία για να παραιτηθεί.
Που βρίσκεται η ρίζα του προβλήματος ;
Έλλειψη χρημάτων, έλλειψη προσωπικού, κακή οργάνωση, έλλειψη απορριμματοφόρων ;
Υπάρχει απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα ;
Ποιός από τους υποψηφίους έχει την διάθεση να ανατρέψει τα πάντα, να συγκρουστεί με παγιωμένες αντιλήψεις “μονιμότητας” και φέουδα ;
Όλοι βλέπουμε ότι τα Σαββατοκύριακα η κατάσταση είναι τραγική και δεν δουλεύει κανένας χωρίς να νοιάζει τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, προφανώς επειδή την Κυριακή έχουν ρεπό οι εργάτες καθαριότητας.
Η συνέπεια του πολίτη που διαχωρίζει τα σκουπίδια και ανακυκλώνει συνειδητά, αχρηστεύεται διότι δεν πηγαίνει το ειδικό απορριμματοφόρο να τα μαζέψει ,με αποτέλεσμα ένα μεγάλο εύρος υλικών να καταλήγει στον ΧΥΤΑ, αντί στα 22 συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης και ανακύκλωσης .
Ίσως θα φάνταζε ως προκλητικά εξωπραγματική η πρόταση διερεύνησης της πιθανότητας η αποκομιδή των απορριμμάτων μόνο τις Κυριακές να ανατεθεί σε ιδιώτες, ως συμπληρωματική , στο υπάρχον σύστημα.
Υπάρχει ανοιχτό μυαλό στο Δήμο Λαγκαδά που θέλει να συγκρουστεί με το κατεστημένο χωρίς να φοβάται όπως οι προηγούμενοι ότι θα συνθλιβεί από την πολιτική «σταθερή και μόνιμη δουλειά στο δημόσιο, μονιμοποίηση συμβασιούχων ΟΤΑ», που αρέσει, αλλά προκαλεί δυσβάστακτο κόστος και οδηγεί στην αδυναμία παροχής ικανοποιητικής ποιότητας και κυρίως ποσότητας υπηρεσιών ?
Υπάρχει αυτός που θα τολμήσει να πει στου Δημότες «Με ενδιαφέρει να έχω μία καθαρή πόλη και καθαρά χωριά. Με ενδιαφέρει να καθαρίσω την πόλη κι όχι να, κατασκευάσω δεξαμενή ψηφοφόρων μονιμοποιώντας συμβασιούχους.
Εξαιτίας αυτών των μεθόδων φτάσαμε να ζούμε σαν ζώα μέσα στη βρωμιά.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα