Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 19/04/2024

Η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά μοίρασε Δέματα Αγάπης των Χριστουγέννων

Με μία λιτή εκδήλωση αγάπης γεμάτη όμως από θέρμη, διανεμήθηκαν και εφέτος, υπό του Σεβασμιωτάτου ΜητροπολίτουΛαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου εν´ όψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου (πέρα από τις τακτικές μηνιαίες διανομές), δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, προς όλους ανεξαιρέτως συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα αλλά και προβλήματα διαβίωσης.

Η ειδική αυτή τελετή πραγματοποιήθηκε το πρωί της 20ης Δεκεμβρίου 2019, στην κεντρική αίθουσα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», παρουσία μεταξύ άλλων του Διοικητού της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών Αλεξιπτωτιστών Ρεντίνας, Ταξίαρχου Κωνσταντίνου Γούναρη.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος απεύθυνε απηύθυνε πατρικούς λόγους αγάπης, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «όταν υπάρχει η αγάπη και η παρουσία του Χριστού στην ζωή του καθενός, όλα τα προβλήματα λύνονται».

Καταλήγοντας την σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε με θερμούς λόγους, την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», τους Ιερείς της Μητροπόλεως μας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Πρωτοπρεσβύτερο π. Αναστάσιο Παρούτογλου, τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανάσιο Γραμμένο και τον Πρωτ. π. Ανδρέα Τασούλα, οι οποίοι είχαν την ευθύνη αλλά και την μέριμνα της φιλανθρωπικής αυτής εκδηλώσεως, καθώς επίσης και όσους επώνυμους και ανώνυμους συμπολίτες, οι οποίοι με πολλή αγάπη και προθυμία ψυχής, στηρίζουν είτε το πνευματικό είτε το φιλανθρωπικό έργο που επιτελείτε στις κατά τόπους ενορίες καθώς και στα συσσίτια αλλά και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητροπόλεως, κατά τις καθιερωμένες καθημερινές αλλά μηνιαίες, διανομές χρηματικών βοηθημάτων αλλά και ειδών πρώτης ανάγκης, φαγητού και τροφίμων.

Τέλος ανακοίνωσε ότι την παραμονή αλλά και την κυριώνυμο ημέρα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων, θα προσφερθούν δωρεάν μερίδες φαγητού προς όλους τους κατοίκους του Λαγκαδά, ανεξαρτήτως οικονομικής καταστάσεως, μέσα από συσσίτιο που λειτουργεί εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα