Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 28/03/2024

Η στάση της ΝΔ στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Βαγγέλη Πλάκα,Νέα Δημοκρατία,έχασε,Δήμο Θεσσαλονίκης,

To 2010 η Νέα Δημοκρατία έχασε το Δήμο Θεσσαλονίκης γιατί τρώγονταν μεταξύ της.

Του Βαγγέλη Πλάκα

Η Ντόρα Μπακογιάννη, που τότε είχε διαγραφεί από το κόμμα και ετοίμαζε τη Δημοκρατική Συμμαχία, στήριξε τον Γιάννη Μπουτάρη ενώ η απόφαση του Κώστα Γκιουλέκα να «κόψει» τους παλιούς συμβούλους του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου είχε ανοίξει άλλα ρήγματα στους γαλάζιους αυτοδιοικητικούς.

Το 2014 ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το Δήμο, κάτι που επιβεβαιώθηκε, και ο Σταύρος Καλαφάτης κατέβηκε για την τιμή των όπλων για τη Νέα Δημοκρατία. Τώρα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει σημαντική φθορά ενώ και η «Πρωτοβουλία» δεν διάγει την καλύτερη περίοδό της με τα γνωστά εσωτερικά ζητήματα. Αυτό, σε συνδυασμό με την απλή αναλογική αλλά και την κυβερνητική δυναμική που αναπτύσσει η ΝΔ, έχει δημιουργήσει ένα πεδίο πολλών «μνηστήρων» μιας δημαρχιακής υποψηφιότητας στο χώρο της κεντροδεξιάς.

Αυτό βεβαίως δεν είναι κατ’ ανάγκην κακό. Κακοί είναι οι έως τώρα χειρισμοί στελεχών της Νέας Δημοκρατίας καθώς στο εσωτερικό της εκδηλώνονται πολλές και διαφορετικές γραμμές για τη στάση που πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα αναφορικά με τον ποιον θα υποστηρίξει στο Δήμο Θεσσαλονίκης, πότε θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις και πότε θα κάνει και πως τις σχετικές ανακοινώσεις κλπ. Όπως επίσης και σε τοπικό επίπεδο.

Στο παρασκήνιο εξελίσσεται ένας σκληρός πόλεμος ομάδων για την επικράτηση της πρότασης που επιθυμούν με διαρροές, πιέσεις κλπ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ. Η παρουσία του προέδρου της ΝΔ στην ΔΕΘ όπως και οι εθνικές εκλογές είναι το μείζον για την Πειραιώς και λογικό. Ωστόσο το τοπίο για τη στάση της στο Δήμο Θεσσαλονίκης πρέπει εγκαίρως να ξεκαθαριστεί.

Αφενός για να αξιοποιηθεί ο –αρκετός αλλά όχι απεριόριστος- χρόνος ως την κάλπη, αφετέρου γιατί αυτή η εσωστρέφεια που έχει αναπτυχθεί εδώ και σχεδόν δύο μήνες τώρα βλάπτει. Οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν έγκαιρα και καθαρά αν πραγματικά η ΝΔ θέλει να διαμορφώσει νικηφόρες προοπτικές, κάτι άλλωστε που ζητάει και ο μέσος νεοδημοκρατής.

Πηγή: http://myportal.gr/136847-2/

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα