Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Κυριακή 28/04/2024

Θέμα Σ.Κ Λαγυνά τι νερό πίνουν μέσα στα βοθρολύματα

Έφτασε στο γραφείο μας επιστολή καταγγελίας κατοίκων της Τοπικής κοινότητας Λαγυνών ότι καταλήγουν λύματα πλησίον του Αντλιοστασίου το οποίο χρησιμοποιείται για την υδροδότηση της τοπικής κοινότητας Λαγυνών.

Μετά από επιτόπια αυτοψία διαπιστώσαμε ότι πράγματι υπάρχουν λιμνάζοντα νερά – βοθρολύματα τα οποία βρίσκονται στο αντλιοστάσιο, δίπλα στην είσοδο του.

Είναι γεγονός ότι στην περιοχή δεν υπάρχει  αποχετευτικό δίκτυο. Στην ουσία έγιναν κάποιες κινήσεις για το αποχετευτικό από την προηγούμενη διοίκηση , οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την κατάληξη όλων των βοθρολυμάτων μπροστά στην γεώτρηση. Γεγονός που ενδέχεται να δημιουργήσει ένα επικίνδυνο τοξικό κοκτέιλ βοθρολυμάτων και πόσιμου νερού, τα οποία αν εισχωρήσουν στο υπέδαφος  μπορεί να έχουν απρόβλεπτες επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων.

Δεν υπάρχει καμία περίφραξη στο σημείο με αποτέλεσμα τα ζώα να μπορούν να πλησιάσουν σε πάρα πολλή κοντινή απόσταση, όπως και οποιοσδήποτε κακόβουλος . Δημιουργούνται σοβαρά ερωτήματα που αφορούν την δημόσια υγεία και την υγεία των κατοίκων των Λαγυνών, που λαμβάνουν νερό από το συγκεκριμένο αντλιοστάσιο.

Η Δημοτική Αρχή, και η υπηρεσία της ΔΕΥΑ Λαγκαδά στην οποία ανήκει ή ευθύνη και αρμοδιότητα ελέγχου της λειτουργίας του εν λόγου αντλιοστασίου, σε τι ενέργειες έχει προβεί για να διασφαλίσει ότι τα λιμνάζοντα νερά – λύματα δεν εισέρχονται στο υπέδαφος, μολύνοντας το νερό που καταλήγει στο τραπέζι του Δημότη?

Υπάρχει αρμόδιος κατά νόμο που θα επιληφθεί του ζητήματος ή θα πρέπει να υπάρξει καταγγελία στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, με μηνυτήρια αναφορά προς πάσα υπεύθυνο?

Δημότες καταγγέλλουν  την εγκληματική αδιαφορία της δημοτικής αρχής και ιδιαίτερα του Δημάρχου που μένει στο δημοτικό διαμέρισμα Λαγυνών δηλώνοντας ότι επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους , αν δεν προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες εκσυγχρονισμού  του αποχετευτικού δικτύου της περιοχής.

 

Ακολουθούν τα βίντεο και οι φώτο 18/6/2020

 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα