Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 19/04/2024

Θεοφάνεια στην Ιερά Μονή Ιβήρων με τον Δήμαρχο Λαγκαδά

Θεοφάνεια,Ιερά Μονή Ιβήρων,Δήμαρχο Λαγκαδά,

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους.

Άγιον Όρος γράφει ο  Νικόλαος Κουϊμτσίδης

Μετά από πρόσκληση του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Ιβήρων Γέροντος Ναθαναήλ, των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος.

Να αναφερθεί ότι στον φετινό εορτασμό παρέστη ο νέος Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, Κωστής Δήμτσας, ο Προηγούμενος της Ι.Μ. Ιβήρων Γέροντας Βασίλειος, καθώς και πλειάδα Αγιορειτών και κληρικών παρεβρισκομενων πολλων επισημων μεταξυ αυτων και ο Δήμαρχος Λαγκαδά και υποψήφιος Βουλευτης Ιωάννης Καραγιάννης .

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας με προεξάρχουσα τήν θαυματουργό εικόνα τής Παναγίας τής Πορταΐτισσας, πομπή μοναχών και πολυάριθμων προσκυνητών κατέληξε στήν παραλία, όπου παρουσιάσθηκε πρίν πολλούς αιώνες πάνω στά κύματα η εικόνα.

Εκεί ο Μητροπολίτης Σύμης τέλεσε τον Καθαγιασμό των Υδάτων, ρίχνοντας τον Τίμιο Σταυρό στή θάλασσα καί ταυτόχρονα μαθητές τής Αθωνιάδος Σχολής, κατά παράδοση, έπεσαν να ανασύρουν τον σταυρό.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα