Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 29/03/2024

Θύματα του καθηγητή που ζητούσε λεφτά και μαθητές από τον Λαγκαδά

Θύματα,καθηγητή,ζητούσε λεφτά,μαθητές,Λαγκαδά,ΤΕΙ Σερρών,

Θύμα του καθηγητή που ζητούσε λεφτά και μαθητές απο τον Λαγκαδά που ζητούσε οικονομικά ανταλλάγματα, σύμφωνα με την αστυνομία .

Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση με το κύκλωμα που είχε στήσει ένας καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών με δύο ιδιοκτήτες φροντιστηρίου προκειμένου να αποκομίζουν οφέλη από φοιτητές.
Σύμφωνα, μάλιστα, με καταγγελία φοιτήτριας στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής δεν ζητούσε μόνο οικονομικά ανταλλάγματα, αφού όπως υποστήριξε της ζήτησε να πάνε για ποτό «και μετά βλέπουμε τι θα γίνει με το μάθημα».
«Με κάλεσε στο γραφείο του, μου είπε πως θα πρέπει να περάσουμε ένα βράδυ μαζί. Μου πρότεινε αν ήθελα να πάμε για ένα ποτό πρώτα και μετά βλέπουμε, είπε, τι θα γίνει με το μάθημα», ήταν η μαρτυρία της φοιτήτριας.
Άλλος φοιτητής κατήγγειλε ότι: «Για να περάσω 4 μαθήματα του έδωσα 1.000 ευρώ. Ζητούσε 250 ευρώ το κάθε μάθημα για να βάλει βαθμό».
«Τουλάχιστον 19-20 χρόνια υπάρχει αυτό το θέμα», δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο εκπρόσωπος των φοιτητών του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Νίκος Τζιούτζιος, που σημείωσε ότι τα περασμένα χρόνια είχαν γίνει καταγγελίες τόσο στο Πρωτοδικείο, όσο και στη Σύγκλητο, όμως «δεν υπήρχε ποτέ ένας μάρτυρας».
Όπως δήλωσε στην ίδια εκπομπή μητέρα φοιτητή που έχει πέσει θύμα του καθηγητή, «δεν το ήξεραν μόνο στις Σέρρες, αλλά το ήξεραν σε όλη την Ελλάδα».
Τις καταγγελίες επιβεβαίωσε και ο πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Χασάπης, λέγοντας όμως ότι η διαδικασία δεν έφτανε στο τέλος της λόγω του ότι δεν υπήρχαν μάρτυρες.
Κληθείς να απαντήσει γιατί αφού οι καθηγητές ήξεραν, δεν έκαναν κάτι, είπε ότι, «όταν ξεκινά μια τέτοια διαδικασία, ο συγκεκριμένος λάμβανε τα μέτρα του και δεν μπορούσε να συλληφθεί».
Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ξεκαθάρισε πως εάν η είδηση επιβεβαιωθεί είναι κατακριτέα και καταδικαστέα και πως τέτοιες υποθέσεις πρέπει να διερευνώνται σε βάθος για να μη μείνει καμία σκιά και εφόσον προκύψει οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά θα πρέπει να επιβάλλονται οι αυστηρότερες από το Νόμο ποινές.
Σε βάρος του καθηγητή απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της δωροληψίας και εκβιασμού. Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν επίσης και οι δύο ιδιοκτήτες φροντιστηρίου, στους οποίους αποδίδεται η κατηγορία για άμεση συνέργεια σε δωροληψία. Οι τρεις τους πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.
Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν τη Δευτέρα και κατά τις έρευνες που επακολούθησαν σε οικίες, γραφεία κλπ, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Το χρηματικό ποσό των 178.045 ευρώ, 15 βιβλιάρια καταθέσεων και τραπεζικά εμβάσματα με συνολικό ποσό μεταφοράς 140.000 ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού, 15 κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δίσκοι και φορητές μονάδες αποθήκευσης δεδομένων.

ΠΗΓΗ 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα