Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 29/03/2024

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: Λάβρος κατά της απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ

Λάβρος κατά της απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει «παρών» στην ανέγερση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο, στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής εμφανίστηκε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, παίρνοντας το λόγο στην αποψινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου.

«Η απόφαση που πήρατε είναι ανεξήγητη» τόνισε στην αρχή της τοποθέτησης του, επισημαίνοντας πως με την αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ «εχθρεύεται τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Βορειοελλαδιτών», αφού όπως ανέφερε το Παιδιατρικό Νοσοκομείο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των παιδιών της Μακεδονίας και της Θράκης.

«Η ιδεοληπτική σας εμμονή εντάσσεται σε μια συνολική οπισθοδρομική αντίληψη που σας διακατέχει.

Προτιμάτε την αντίδραση από την πρόοδο.

Απεχθάνεστε τις αλλαγές, σπεκουλάρετε τη μιζέρια, βάζετε πλάτη μόνο στη στασιμότητα. Είναι η κλασσική συμπεριφορά της
Αριστεράς που εξαιρεί τον εαυτό της από την εξισωτική μιζέρια που επιφυλάσσει για τους υπόλοιπους» παρατήρησε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ασκώντας κριτική στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καράογλου έκανε λόγο για «κραυγαλέες υποκρισίες».

Η πρώτη, όπως είπε, «είναι ότι το μνημόνιο συνεργασίας με το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” υπογράφηκε το 2018, επί ημερών δικής σας διακυβέρνησης». Υπενθύμισε, μάλιστα, απόσπασμα από την ομιλία της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίας Ειρήνης Αγαθοπούλου, η οποία στις 29 Ιουνίου του 2020, στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, είχε υποστηρίξει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «θετικό σε αυτήν τη συμφωνία και στη συνέχισή της».

Η δεύτερη υποκρισία, σύμφωνα με τον κ. Καράογλου, αφορά στη δαιμονοποίηση της δωρεάς, αφού η υλοποίηση του έργου θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από το Ίδρυμα κατά την ανέλεγκτη κρίση του, μέσω του φορέα υλοποίησης, όπως αυτό ορίζεται στη σύμβαση και σύμφωνα με τους όρους αυτής. «Ειλικρινά αδυνατώ να κατανοήσω με ποιο σκεπτικό λέτε “όχι” στη δημιουργία ενός σημαντικού νοσοκομείου, για την κατασκευή του οποίου το Δημόσιο δεν θα διαθέσει ούτε
ευρώ.

Επί της ουσίας είναι δωρεάν. Και πραγματικά δυσκολεύομαι να αντιληφθώ τους λόγους από τη στιγμή που στην περίοδο της δικής σας διακυβέρνησης εγκρίθηκαν 11 έργα ΣΔΙΤ, σύμπραξη δηλαδή δημόσιου και ιδιωτικού τομέα συνολικού προϋπολογισμού 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Τότε ήταν καλά τα χρήματα των ιδιωτών και τώρα δεν είναι;» αναρωτήθηκε. Και συνέχισε: «Δυστυχώς αυτό είναι το επίπεδο της αντιπολίτευσης που ασκείτε.

Θλίβομαι που δεν αντιλαμβάνεστε τη σημασία αυτού του κομβικού έργου.

Θλίβομαι διπλά που εμμέσως λέτε “όχι” στη δημιουργία επιπλέον 700 θέσεων εργασίας, γιατί τόσοι θα απασχοληθούν στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, ενώ στην πλήρη λειτουργία του θα απασχολεί περισσότερα από 1000 άτομα.

Την ώρα που εσείς δηλώνετε “παρών”, εμείς λέμε “ναι” στην κατασκευή ενός υπερσύγχρονου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, διεθνών προδιαγραφών, που θα διαθέτει 240 κλίνες και το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο δημόσιας νοσηλείας, περίθαλψης και
φροντίδας».

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ασφαλτικές εργασίες στην ΑΡΤΟΖΑ περιοχή Λητής

Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή της Λητής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή