Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 19/04/2024

ΙΑΤΡΙΚΑ – Νέα θεραπεία προσφέρει απώλεια τοπικού πάχους και σύσφιγξη

Δρ Αμαλία Τσιατούρα

Κρυολιπόλυση: Νέα συσκευή καταστρέφει το λίπος
Η δερματολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του τμήματος Δερματολογίας και Εφαρμογών Laser της κλινικής Cosmetic Derma Medicine εξηγεί όσα πρέπει να ξέρετε για την καινούρια πρωτοποριακή θεραπεία που σας απαλλάσσει από το τοπικό πάχος χωρίς πόνο.

Κάποτε η λιποαναρρόφηση ήταν η νο1 μέθοδος για να απαλλαγούμε από τα ψωμάκια και το περιττό λίπος στην κοιλιά, τους μηρούς, την πλάτη αλλά και τα γόνατα. Σταδιακά οι θεραπείες έγιναν ελάχιστα επεμβατικές. Σήμερα η κρυολιπόλυση στοχεύει στο πλεονάζον λίπος και στην απώλεια τοπικού πάχους 100% ανώδυνα. Η τεχνολογία είναι μοναδική και βασίζεται σε μελέτες που αποδεικνύουν ότι τα λιποκύτταρα είναι ευάλωτα στο ψύχος και καταστρέφονται. Έτσι, ανάλογα με την συσκευή, η θερμοκρασία στα λιποκύτταρα μπορεί να φτάσει ακόμα και τους -15°C απλά με την εφαρμογή μιας κεφαλής, την οποία εφαρμόζουμε στην προβληματική περιοχή για κάποια ώρα. Το διάστημα μετά τη θεραπεία το πλεονάζον λίπος αποβάλλεται από τον οργανισμό με τη βοήθεια του λεμφικού συστήματος.

Κρυολιπόλυση vs υπέρηχοι vs ραδιοσυχνότητες
Η κ. Τσιατούρα επισημαίνει: «Τα καινούρια μηχανήματα, όπως το Cryolipo που διατίθεται στην Cosmetic Derma Medicine, ενσωματώνουν και άλλες τεχνολογίες εκτός από την κρυολιπόλυση, με στόχο ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Οι υπέρηχοι ενισχύουν τη λιπόλυση και οι ραδιοσυχνότητες προσφέρουν σύσφιγξη. Έχουμε επομένως 3 δυνατότητες σε 1 συσκευή.
Μέχρι σήμερα οι μη επεμβατικές θεραπείες για απώλεια τοπικού πάχους βασίζονταν κυρίως σε μόνο μία από τις παραπάνω τεχνολογίες (κρυολιπόλυση ή ραδιοσυχνότητες ή υπερήχους)».

Η ασφάλεια
«Η διαδικασίαμε το Cryolipo είναι μη επεμβατική, ανώδυνη και δεν απαιτείται τοπική αναισθησία. Μετά την συνεδρία ίσως παρουσιάσετε προσωρινά μούδιασμα και ερυθρότητα τοπικά στην περιοχή. Και τα δύο συμπτώματα υποχωρούν έπειτα από κάποια ώρα. Η κρυολιπόλυση δεν επιδρά σε άλλους ιστούς, όπως την επιδερμίδα αλλά ούτε σε νεύρα και αγγεία. Η δράση της περιορίζεται μόνο στα λιποκύτταρα» εξηγεί η Δρ Τσιατούρα.
Το αποτέλεσμα
Είναι ορατό σε 4-5 συνεδρίες και φαίνεται σταδιακά. Συνήθως γίνονται 2 θεραπείες ανά μήνα.

Κρυολιπόλυση vs λιποαναρρόφηση
Όπως εξηγεί η δερματολόγος, η κρυολιπόλυση είναι ιδανική σε όσους δεν θέλουν κάτι χειρουργικό και επεμβατικό. Βέβαια, η λιποαναρρόφηση αφαιρεί σε μία συνεδρία τα πλεονάζοντα λιποκύτταρα από την περιοχή που μας ενδιαφέρει και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Αντίθετα, με την κρυολιπόλυση απαιτούνται μερικές συνεδρίες (4-5). Μια ενδιάμεση λύση είναι η ελάχιστα επεμβατική laser λιποαναρρόφηση στην οποία υπάρχουν απειροελάχιστες τομές, αλλά όχι ράμματα και μελανιές. Η τεχνική είναι ελάχιστα τραυματική χάρη στην τεχνολογία του λέιζερ. Η μέθοδος γίνεται με τοπική αναισθησία και είναι λιγότερο επεμβατική από την κλασική λιποαναρρόφηση.
Τόσο η λιποαναρρόφηση όσο και η κρυολιπόλυση εφαρμόζονται σε ανθρώπους που ιδανικά δεν έχουν πολλά παραπανίσια κιλά. Στόχος είναι η καταστροφή των λιποκυττάρων που υπάρχουν σε μεγαλύτερο αριθμό από τον φυσιολογικό σε μια περιοχή, κυρίως εξαιτίας γενετικών παραγόντων αλλά και του τρόπου ζωής.

Το κόστος της κρυολιπόλυσης είναι στα € 180 η συνεδρία ανά περιοχή (από € 300)

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα