Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 25/04/2024

Κάλεσμα αλληλεγγύης του Δημάρχου Λαγκαδά για ενίσχυση των πυρόπληκτων

Τις τελευταίες ημέρες η πατρίδα μας βιώνει δύσκολες στιγμές με δεκάδες πυρκαγιές να βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την σχεδόν την επικράτεια.

Αγαπητοί συνδημότες,

Οι φωτιές έχουν μέχρι στιγμής κατακάψει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ περιουσίες έχουν καταστραφεί, και πολλοί συμπατριώτες μας έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους , για να προστατέψουν τη ζωή τους.

Την ίδια στιγμή, οι γυναίκες και οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, των Εθελοντικών Τμημάτων και των ξένων Πυροσβεστικών Σωμάτων που επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα δίνουν μια υπεράνθρωπη μάχη ενάντια στο πρωτοφανές αυτό φαινόμενο.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες δοκιμασίας για την Πατρίδα μας, ο Δήμος Λαγκαδά σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης, με κοινή δράση στήριξης των συμπατριωτών μας που δοκιμάζονται .

Απευθύνω κάλεσμα αλληλεγγύης σε όλους τους πολίτες για συλλογή τροφίμων διαρκείας, ειδών προσωπικής υγιεινής και αγαθών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα αποσταλούν με μέριμνα του Ερυθρού Σταυρού στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας.

Τα αγαθά θα συγκεντρώνονται στο κτήριο του πρώην ΚΑΠΗ Λαγκαδά και στα κατά τόπους Κοινοτικά Καταστήματα.

Ακόμα , όσοι δημότες το επιθυμούν, μπορούν να καταθέσουν χρήματα στους διαθέσιμους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ερυθρού Σταυρού, τα οποία θα διατεθούν ως ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες.

Τα είδη για τα οποία υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη, καθώς και ο τραπεζικός λογαριασμός του Ερυθρού Σταυρού, στον οποίο θα κατατίθενται οι δωρεές, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαγκαδά.

Επιπλέον, με απόφαση μου , οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Λαγκαδά για το μήνα Αύγουστο θα έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα συμπαράστασης στους συνανθρώπους μας που υπέστησαν τις ολέθριες συνέπειες από το πέρασμα της φωτιάς .

Κατά την προσέλευση του το κοινό μπορεί να προσκομίσει είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους και τους πυροσβέστες.

Ας δείξουμε όλοι τον αλτρουισμό και την αλληλεγγύη μας, και ας στηρίξουμε, ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις, την Πατρίδα και τους συμπατριώτες μας.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σκορδάς ανακοινώνει την Νέα Ιστοσελίδα του Δήμου Λαγκαδά

H Αντιδημαρχία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σκορδάς του Δήμου Λαγκαδά ανακοινώνει την επίσημη λειτουργία του νέου διαδικυτιακού τόπου του Δήμου Λαγκαδά, που μπορείτε

Λαγκαδάς: Οι κτηνοτρόφοι ζητούν 10 ευρώ/κιλό τιμή χονδρικής

Το πρώτο από τα τρία καθιερωμένα πλέον παζάρια λίγο πριν το Πάσχα για την τιμή στην οποία θα πουληθούν τα αμνοερίφια πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ κτηνοτρόφων και εμπόρων στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ακολουθούν άλλα