Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 23/04/2024

Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, 36 νέοι από έξι χώρες της Ευρώπης

Από τα γραφεία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.), ξεκίνησε η ξενάγηση στην Ελλάδα των 36 νέων από την Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Βρετανία, Τουρκία και Ελλάδα, που συμμετέχουν στη διακρατική συνάντηση νεολαίας που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από σήμερα Τρίτη 20 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018.

Οι 36 νέες και νέοι, συμμετέχουν στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Youth, με τον τίτλο «Δίκαιες θέσεις εργασίας, δίκαιη ζωή», που υλοποιεί το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.) και ήδη απολαμβάνουν την ελληνική φιλοξενία.
Το πρωί της Τρίτης 20 Νοεμβρίου έγινε η υποδοχή των 36 νέων και την αρχηγών των αποστολών, στα γραφεία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.), όπου του υποδέχθηκε και ανέπτυξε τις δράσεις του Κέντρου, η Πρόεδρος κ. Συλβάνα Καρασαββίδου.
Όπως είπε η κ. Συλβάνα Καρασαββίδου, στόχος του Κέντρου, μέσω των επτά Παραρτημάτων του είναι να προσφέρει τις υπηρεσίες του στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, οι οποίες αποτελούν και το πιο ευαίσθητο κομμάτι του πληθυσμού, ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Στρατηγικός στόχος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, είναι η άρση του αποκλεισμού, η κοινωνική συνοχή, η εξάλειψη της φτώχειας και η παροχή ποιοτικών υπηρεσίας πρόνοιας στους πολίτες της περιοχής.
Η Πρόεδρος του Κ.Κ.Π.Κ.Μ. κ. Συλβάνα Καρασαββίδου, τόνισε πως δράσεις όπως η συγκεκριμένη της συμμετοχής νέων από έξι χώρες και η ανταλλαγή εμπειριών, είναι χρήσιμη για όλους.
Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες νέες και νέοι υπέβαλαν ερωτήσεις για τον τρόπο λειτουργίας και της παροχής υπηρεσιών στους ωφελούμενους από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, στις οποίες απάντησε η Πρόεδρος κ. Συλβάνα Καρασαββίδου.
Στη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα, οι νέες και οι νέοι θα ανταλλάξουν πληροφορίες σε σχέση με τις πολιτικές για τους νέους που υπάρχουν στις χώρες τους, τις ομοιότητες και τις διαφορές, θα προσπαθήσουν να αναλύσουν τα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία, αλλά και τους κινδύνους στην καριέρα τους, όπως η αποχή από τους δημοκρατικούς θεσμούς, έλλειμμα στις πολιτικές πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας, λιτότητα, υποαπασχόληση, κίνδυνοι του internet.
Οι νέες και οι νέοι ασχολούνται με την άτυπη εκπαίδευση, την πολιτική και πολιτισμική ταυτότητα, καθώς και θέματα απασχόλησης και ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας και θα έχουν συναντήσεις εργασίας, με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εκπροσώπους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των δημοτικών αρχών και φορέων της πόλης.
Οι συμμετέχοντες νέοι από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μη, θα γνωρίσουν από πρώτο χέρι τις δημοκρατικές αξίες που υπερασπίζονται οι πολιτικοί και κοινωνικοί θεσμοί της κοινότητας της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη, οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν εργαστήρια, videoforums, να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδρομές και να ενισχύσουν δεξιότητες και ικανότητες σχετικές με την απασχόληση.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Λαγκαδάς: Οι κτηνοτρόφοι ζητούν 10 ευρώ/κιλό τιμή χονδρικής

Το πρώτο από τα τρία καθιερωμένα πλέον παζάρια λίγο πριν το Πάσχα για την τιμή στην οποία θα πουληθούν τα αμνοερίφια πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ κτηνοτρόφων και εμπόρων στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ακολουθούν άλλα