Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Κυριακή 28/04/2024

Καταδικάστηκαν μέλη ΧΑ και ΚΚΕ για συμπλοκή στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά

Καταδικάστηκαν,μέλη,ΧΑ,ΚΚΕ,συμπλοκή,ΕΠΑΛ,Λαγκαδά,

Καταδικάστηκαν μέλη ΧΑ και ΚΚΕ για συμπλοκή έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά .

Κρίθηκαν ένοχοι για σωματικές βλάβες που προκάλεσαν οι μεν στους δε .
Δύο μέλη της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκαν με συνολικές ποινές φυλάκισης 9 και 15 μηνών και άλλα δύο μέλη του ΚΚΕ καταδικάστηκαν με 6 μήνες φυλάκισης για συμπλοκή που πραγματοποιήθηκε έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Λαγκαδά, το Νοέμβριο του 2012. Το δευτεροβάθμιο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους έκρινε ενόχους για σωματικές βλάβες που προκάλεσαν οι μεν στους δε και ανέστειλε τις ποινές τους ενώ αθώωσε πλήρως άλλον έναν κατηγορούμενο -προσκείμενο στο Κομμουνιστικό Κόμμα.
Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν με συνολικές ποινές 21 και 12 μηνών αντίστοιχα, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, το Νοέμβριο 2017. Κατά τις απολογίες τους σήμερα οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε μέλη της ΚΝΕ που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση έξω από το ΕΠΑΛ και στη συνέχεια δέχτηκαν επίθεση από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που έφθασαν από διπλανό εργοστάσιο για να συνδράμουν τους συντρόφους τους.
καντε click για να μαθαινετε πρωτοι τις τελευταιες ειδησεις
Κατά τη διάρκεια της δίκης, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης από μέλη του ΠΑΜΕ που ανάρτησαν πανό που έγραφε «φοιτητές, εργατιά μια φωνή μια γροθιά» και έφερε την υπογραφή φοιτητικών συλλόγων.

ΠΗΓΗ 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα