Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 19/03/2024

Καταδικαζουν τις προσαγωγές των μαθητών στην Καλαμαριά

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμαριάς καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την προσαγωγή 10 μαθητών, ηλικίας 13-15 ετών, στο αστυνομικό τμήμα Καλαμαριάς. 

Η προσαγωγή έγινε μετά από μήνυση της Διεύθυνσης του σχολείου κατά αγνώστων για βανδαλισμό.Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες φθορές στο κτίριο (graffiti). Τα παιδιά που βρίσκονταν στο προαύλιο του σχολείου έπαιζαν και συζητούσαν. Οι αστυνομικοί εξάντλησαντην αυστηρότητά τους σε μαθητές αντιμετωπίζοντας τους ως εγκληματίες!Θεώρησαν προφανώς ότι οποιοσδήποτε κυκλοφορεί στο σχολείο είναι ένοχος!!!

Τα παιδιά μας στερούνται ελεύθερους χώρους για παιχνίδι και άθληση. Τα προαύλια των σχολείων λειτουργούν ως τέτοιοι, εκτός του σχολικού ωραρίου. Αποτελεί ευθύνη της Δημοτικής αρχής η λήψη απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια των παιδιών μας (πρόσληψη σχολικών φυλάκων, συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και η δημιουργία νέων).Τα παιδιά μας σέβονται κι αγαπούν το χώρο όπου περνούν το μεγαλύτερο μέρος της μέραςτους.

Δεν κλείνουμε τα μάτια σε παραβατικές συμπεριφορές ή σφάλματα νέων ανθρώπων. Όμως για να κριθούν ως τέτοια οφείλουν να έχουν αποδεικτικά στοιχεία.Οι ευθύνες επίσης της κυβέρνησης είναι εμφανείς. Από τη μια πλευρά,προωθείτη ναρκωκουλτουρα σε μόνιμη βάση(που οδηγεί στην παραβατικότητα)και από την άλλη αρνείται να αναγνωρίσει την ανάγκηδομώνστο σύγχρονο σχολείο όπως αυτές του κοινωνικού λειτουργού και ψυχολόγου. Δε θα έπρεπε η έννοια της να είναι η πρόληψη των παραπάνω συμπεριφορών και όχι η καταστολή;

Απαιτούμε να διερευνηθεί σε βάθος το συμβάν και να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που τους αναλογούν.

Η αστυνομία δεν έχει δουλειά μέσα στα σχολεία, εκφοβίζοντας τους μαθητές.

Η Ένωση Γονέων Καλαμαριάς θα βρίσκεται πάντοτε αντίθετησε τέτοιου είδους ενέργειες και θα τις αντιπαλεύει.

 

Η Πρόεδρος  – Η Γραμματέας

 

Παπαδοπούλου Σοφία  – Λιάρου Κατερίνα

 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα