Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 25/04/2024

Κοινωνική Πολιτική και Εσωτερική Ασφάλεια οι πρώτοι στόχοι του 2021

Η πανδημία μπορεί, να σάρωσε τα πάντα στην ζωή μας, αλλά δεν μείωσε στο ελάχιστο τον μεταρρυθμιστικό ζήλο της Κυβέρνησης, ούτε την ουσιαστική αναβάθμιση της αμυντικής ισχύος της χώρας, υποστήριξε ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Δ. Βαρτζόπουλος στην συζήτηση στην Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2021.

Εκείνο όμως, που ανέδειξε ως πιεστική ανάγκη η πανδημική καταστροφή είναι το μαλακό υπογάστριο της πολιτικής, τόνισε ο Βουλευτής. «Ένα νόμισμα με δύο όψεις: την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία των περισσότερο αδυνάμων. Εδώ η εμπειρία της πανδημίας ανέδειξε έναν ισχυρό σύμμαχο.

Το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητος, που πέραν της δυνατότητας αναπροσανατολισμού του παραγωγικού ιστού της χώρας, μας δίνει δημοσιονομικό χώρο, για να εξυπηρετήσουμε άμεσα βασικές ανάγκες.

Εφέτος από τους πρώτους στόχους η αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών. Να ενισχύσουμε τις υποδομές της ΕΛΑΣ σε κτίρια, οχήματα και ατομικό και επιχειρησιακό εξοπλισμό, ανάγκη που παρέλκει εδώ και μια δεκαετία. Να ενισχύσουμε ουσιαστικά την επιτυχημένη δουλειά του Υπουργείου Μετανάστευσης με νέες σύγχρονες δομές φιλοξενίας για τους νεοεισερχομένους και τους πρόσφυγες και νέα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα για τους παράνομους μετανάστες. Η αποκατάσταση της δημόσιας τάξης στα αστικά κέντρα είναι άμεση προτεραιότης».

Ακόμη σημαντικότερη όμως σήμερα είναι, η άλλη όψη του νομίσματος η άσκηση πραγματικής κοινωνικής πολιτικής υπογράμμισε ο κ. Βαρτζόπουλος. «Μετά την τρίτη χρεοκοπία η κατά κεφαλήν κατανάλωση στην Ελλάδα περιορίστηκε στα 3/4 του μέσου όρου της Ε.Ε το 2017.

Το αναιμικό αυτό εισόδημα εξανεμίζεται κυριολεκτικώς από άδηλες δαπάνες των νοικοκυριών, απόλυτα αδιανόητες στην Κεντρική και Βόρειο Ευρώπη. Για ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, για την παραπαιδεία, για την υποστήριξη εξ ιδίων των αναπήρων παιδιών και ανήμπορων γερόντων.

Είναι καιρός όλα αυτά, να διορθωθούν. Είναι ευκαιρία:

Α. Να οικοδομήσουμε ένα υγειονομικό σύστημα και ένα δίκτυο υπηρεσιών εξυπηρέτησης της αναπηρίας, που θα καλύπτει, όπως σε όλη την Κεντρική και Βόρειο Ευρώπη, το σύνολο των αναγκών του συνόλου του πληθυσμού από το κρατικό Ασφαλιστικό Ταμείο χωρίς καμμία ιδιωτική επιβάρυνση.

Β. Να οικοδομήσουμε μια ενιαία κοινωνική υπηρεσία. Που θα υποστηρίξει την έννοια της “εγγυημένης αξιοπρεπούς διαβίωσης“, ως μετεξέλιξη του σημερινού “Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος”. Έννοια, που θα περιλαμβάνει πέραν της παροχής στοιχειώδους αγοραστικής ισχύος, την στέγαση, την προνοιακή ασφάλιση, την ενημέρωση για υποστηρικτικές υπηρεσίες διοικητικής , ιατρικής και παιδαγωγικής φύσεως και την εκπαίδευση και ένταξη στην αγορά εργασίας».

Το 2021 είναι χρόνια σημαδιακή κατέληξε ο Βουλευτής. «Σκοπός είναι από την δοκιμασία να βγούμε πιο ισχυροί και η επέτειος των 200 ετών, να σηματοδοτήσει όχι απλώς την συνέχεια του Έθνους αλλά και το μέλλον του».

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σκορδάς ανακοινώνει την Νέα Ιστοσελίδα του Δήμου Λαγκαδά

H Αντιδημαρχία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σκορδάς του Δήμου Λαγκαδά ανακοινώνει την επίσημη λειτουργία του νέου διαδικυτιακού τόπου του Δήμου Λαγκαδά, που μπορείτε

Λαγκαδάς: Οι κτηνοτρόφοι ζητούν 10 ευρώ/κιλό τιμή χονδρικής

Το πρώτο από τα τρία καθιερωμένα πλέον παζάρια λίγο πριν το Πάσχα για την τιμή στην οποία θα πουληθούν τα αμνοερίφια πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ κτηνοτρόφων και εμπόρων στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ακολουθούν άλλα