Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 28/03/2024

Κοινό μέτωπο ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα

Κοινό μέτωπο ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα
Κοινό μέτωπο αποφάσισαν ΚΕΔΕ και Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού

ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ
ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ

Περιεχομένου που υποχρεώνει τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Αυτό αποφασίστηκε κατά την κοινή συνεδρίαση των ΔΣ ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ σήμερα το απόγευμα. Παράλληλα αποφάσισαν κλιμάκωση κινητοποιήσεων μέχρι την επίτευξη του παραπάνω στόχου.
Νωρίτερα, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με ψήφισμα που έλαβε μετά από μαραθώνια έκτακτη συνεδρίαση, κατήγγειλε ως απαράδεκτη τη μεθόδευση και απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία υποχρεώνει τους ΟΤΑ Α΄ βαθμού να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Η Κ.Ε.Δ.Ε. καλεί την Κυβέρνηση σε πρώτη φάση να αποσύρει άμεσα την Π.Ν.Π. και στη συνέχεια, να ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ένας ειλικρινής διάλογος, προκειμένου να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις που στόχο θα έχουν την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.

ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ
ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ

Επίσης καλεί τις Δημοτικές Αρχές όλης της χώρας και μέχρι τη σύγκληση του τακτικού συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. της 7ης Μαΐου, όπου και θα ληφθεί οριστική απόφαση, να μην εφαρμόσουν όσα προβλέπει η Π.Ν.Π., γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία όλων των Δήμων και των υπηρεσιών τους, καθώς και η δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στη στοιχειώδη λειτουργία τους.

ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ
ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ

Παράλληλα καλεί τους Δήμους όλης της χώρας σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μαζί με το προσωπικό τους, αρχής γενομένης από την ημέρα κατά την οποία θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες το σοβαρό αυτό θέμα θα συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις του Δήμου Λαγκαδά στην έκδοση της συγκεκριμένης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ασφαλτικές εργασίες στην ΑΡΤΟΖΑ περιοχή Λητής

Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή της Λητής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή