Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Δευτέρα 06/05/2024

Κοσμοσυρροή στον Λαγκαδά με την Υποψήφια Δήμαρχο Νίκη Ανδρεάδου

Κοσμοσυρροή,Λαγκαδά,Υποψήφια Δήμαρχο,Νίκη Ανδρεάδου,ιδρυτικής διακήρυξης,παράταξης,Πολίτες με Όραμα,

 Κοσμοσυρροή στον Λαγκαδά με την Υποψήφια Δήμαρχο Νίκη Ανδρεάδου όπου παρουσίασε  την ιδρυτική διακήρυξη των αρχών της παράταξης Πολίτες με Όραμα .

Ο λόγος της ιδρυτικής διακήρυξης των αρχών της παράταξης Πολίτες με Όραμα, της Υποψήφιας Δημάρχου Νίκης Ανδρεάδου.

Ακολουθεί  ο λόγος της υποψήφιας Δημάρχου Νίκης Ανδρεάδου .

Όμορφη µέρα ξηµέρωσε σήµερα ο Θεός στον Δήμο µας, ηµέρα που την κάνει ακόµη πιο όµορφη η δική σας παρουσία.
Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς που ήρθατε σήμερα εδώ, με τιμά η παρουσία τόσων καλών φίλων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους «Πολίτες με Όραμα»!
Σκοπός της σημερινής μας συνάντησης στο φιλόξενο αυτόν χώρο, είναι οι συνεργάτες µου κι εγώ, να σας παρουσιάσουμε την καινούρια μας πρόταση για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Τη νέα Δημοτική Παράταξη τους «Πολίτες με Όραμα»!  
Σήμερα στην αίθουσα διακρίνω μόνο δημότες Λαγκαδά , ανθρώπους που είτε γεννήθηκαν εδώ είτε όχι. Διότι για μένα δημότης του Λαγκαδά δεν είναι μόνο ο άνθρωπος που γεννήθηκε εδώ, αλλά ο κάθε άνθρωπος που ζει σ αυτόν τον τόπο από την Ευαγγελίστρια ως το Σοχό και από το Σοχό ως τα Πετροκέρασα, ο καθένας από μας που αγαπάει αυτόν τον τόπο, αυτή την περιοχή και ελπίζει ότι εδώ θα κάνει πράξη μια μέρα τα όνειρά του.
Σε όλους εμάς που νιώθουμε αυτόν τον τόπο, τόπο μας, χρωστάμε ένα καλύτερο Δήμο.

« Ένα Δήμο που κοιτάζει μπροστά, ένα σύγχρονο Δήμο για όλους τους ανθρώπους που ζουν εδώ και ελκυστικό σε όσους θέλουν να γυρίσουν και να ζήσουν εδώ»
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να είμαι υποψήφια Δήμαρχος για το Δήμο του Λαγκαδά. Αυτός είναι ο λόγος που αποφασίσαμε όλοι εμείς της νέας δημοτικής παράταξης «Πολίτες με όραμα» να πορευτούμε μαζί για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για το Δήμο μας.
Η αποστολή μας, Το Όραμά μας  και οι Αξίες μας

Αγαπητοί συνδημότες,
Από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε η Δημοτική μας παράταξη, όλοι μαζί, χωρίς καμία αντίρρηση συμφωνήσαμε σε μια και μοναδική αποστολή!
Να δουλέψουμε σκληρά για την τοπική ανάπτυξη!
Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα τονώσουν την απασχόληση!
Να βελτιώσουμε την καθημερινότητα όλων των πολιτών μας !
Να διευκολύνουμε και να αναδείξουμε τη γεωργία και την κτηνοτροφία του τόπου μας!
Να κάνουμε τον Δήμο Λαγκαδά ελκυστικό τουριστικό προορισμό!
Να προστατεύσουμε και να διαχειριστούμε υπεύθυνα το μοναδικό φυσικό περιβάλλον μας!
Να δημιουργήσουμε ένα Δήμο σύγχρονο και απλό στις διαδικασίες και στα αιτήματα των πολιτών!
Να ενισχύσουμε την κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη!
Να προωθήσουμε την Παιδεία, τον Αθλητισμό!
Να αναδείξουμε την πλούσια Πολιτισμική μας κληρονομιά !

Εμείς οι «Πολίτες με όραμα» από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε η Δημοτική μας παράταξη, όλοι μαζί, χωρίς καμία αντίρρηση συμφωνήσαμε σε ένα κοινό όραμα!
«Ένα Δήμο που κοιτάζει μπροστά, ένα σύγχρονο Δήμο ισορροπημένο για όλους (!), που θα προστατεύει το περιβάλλον και θα συνδυάζεται αρμονικά με την αστική ανάπτυξη». Όλα αυτά τα απεικονίσαμε τόσο στο σήμα της δημοτικής μας παράταξης (!), αλλά και τα φυτέψαμε ως σπόρο στο μυαλό και στην καρδιά των ανθρώπων της παράταξης αυτής. Της δημοτικής παράταξης «Πολίτες με όραμα» που έσμιξε και καθημερινά σμίγει και με άλλους, μια παράταξη που ξεκίνησαν να την ακολουθούν άνθρωποι με πείρα στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και νέοι άνθρωποι με ενθουσιασμό, νέες ιδέες με ορμή και αγάπη για το κοινό καλό του Δήμου μας.
Όλοι εμείς οι «Πολίτες με όραμα» δεν επιδιώκουμε μόνο να αναδείξουμε τα προβλήματα του Δήμου και των Δημοτών μας, αλλά να είμαστε η λύση.
Όλοι εμείς οι «Πολίτες με όραμα» δεσμευόμαστε να ακολουθήσουμε µια πορεία ακηδεμόνευτη, χωρίς πολιτικές εμμονές, χωρίς διλλήματα, χωρίς αποκλεισμούς.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιλέγουμε
Δεν έχουμε το δικαίωμα να αρνούμαστε
Δεν έχουν χρώμα και σήματα τα προβλήματά μας
Δεν έχουμε χρόνο για απραξία
Οι προκλήσεις της εποχής μας αλλά και οι ευκαιρίες είναι μπροστά μας, τις βλέπουμε, τις γνωρίζουμε.
Δεν θα τις αφήσουμε να πάνε χαμένες.
Θα αγωνιστούμε και όλοι μαζί θα χαρούμε….. τη δική μας Νίκη!

Φίλες και φίλοι,
Σήμερα επιχειρούμε να δώσουμε το στίγμα μας ως αυριανή διοίκηση του Δήμου.
Οι στόχοι μας είναι σαφείς και ξεκάθαροι!
Είμαστε βέβαιοι ότι για να κάνουμε το όραμα μας πράξη πρέπει να έχουμε δυναμικούς ανθρώπους δίπλα μας, γνώστες αλλά και ένα συγκεκριμένο και υλοποιήσιμο σχέδιο που θα ακολουθήσουμε πιστά και υπεύθυνα.
Ένα σχέδιο που κινείται σε 4 βασικούς άξονες:
Την Κοινωνική Αλληλεγγύη
Την Ασφάλεια για τους Πολίτες
Την Τοπική ανάπτυξη
Την Αξιοπιστία του Δήμου
Στο πλαίσιο της πολιτικής μας για «Κοινωνική Αλληλεγγύη» δεσμεύομαι ως μητέρα, ως γιατρός αλλά και ως δημότης Λαγκαδά ότι η «Παροχή ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας» θα είναι πρωταρχικό μου μέλημα.
• Η πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας για κάθε πολίτη του Δήμου μας
• Η οργάνωση ιατρικά και τεχνολογικά εξοπλισμένων μονάδων παροχής υγείας σε στρατηγικά σημεία του Δήμου μας με δυνατότητα παροχής όχι μόνο μιας απλής εξέτασης αλλά και διαγνωστικών εξετάσεων
• Η Βελτιστοποίηση των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου
• Η περαιτέρω οργάνωση των Κοινωνικών Φαρμακείων
• Οι εξειδικευμένες δράσεις φροντίδας σε παιδιά και ανήμπορους συμπολίτες μας
Μπορεί ο συνυποψήφιος της άλλης παράταξης να δήλωσε σε ομιλία του ότι ο Δήμος Λαγκαδά χρειάζεται γιατρό και μάλιστα καρδιολόγο αλλά εγώ, εδώ σήμερα, δηλώνω ότι ο Δήμος Λαγκαδά και οι δημότες του δεν είναι ασθενείς, δεν χρειάζονται έναν γιατρό, αλλά υποδομές και πρόσβαση σε όλες τις ειδικότητες. Ο Δήμος Λαγκαδά αξίζει να έχει σύγχρονες δομές υγείας και θα τις έχει.
Δεσμεύομαι προσωπικά ως Ιατρός για αυτό.
Η υγεία δεν είναι προνόμιο
Είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση μιας χρηστής διοίκησης να τη παρέχει!!

Επιπλέον χρειάζεται κοινωνική πολιτική με επιπλέον δράσεις που θα:
• Στηρίζουν την οικογένεια
• Θα παρέχουν δημιουργική απασχόληση στα παιδιά
• Θα εξυπηρετούν τα άτομα με ειδικές ικανότητες
• Θα παρέχουν κοινωνική στήριξη στους ανέργους
• Θα αντιμετωπίζουν τη φτώχεια
Ξεκινώντας τη δουλειά αυτή πολύ πριν ανακοινώσω την υποψηφιότητα μου ως Δήμαρχος , και εργαζόμενη εδώ ως Γιατρός, αλλά και ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής είχα τη τύχη να είμαι μέσα στα κέντρα υγείας, στα συσσίτια, στα κοινωνικά φροντιστήρια, στα κοινωνικά παντοπωλεία. Δεν έμεινα «κομπάρσος» όπως αυτοχαρακτηρίστηκε συνυποψήφιος μου στο Δελτίο Τύπου παραίτησης του από προηγούμενη διοίκηση του Δήμου.
Δούλεψα από το πόστο του Αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής και δεν παραιτήθηκα. Δεν έκανα μόνο αυτά που μπορούσα αλλά έκανα και όσα κάποιοι μου χαρακτήριζαν «αδύνατο» να γίνουν.
Αγαπητοί συμπολίτες,
Θαύματα από τη μια μέρα στην άλλη δε μπορούν να γίνουν, δεν ήρθαμε εδώ για να σας πούμε πως με ένα μαγικό ραβδί θα λύσουμε όλα τα συσσωρευμένα προβλήματα πολλών ετών «εν μια νυκτί». Ήρθαμε εδώ για να σας πούμε ότι εμείς θα δουλέψουμε και θα χτίσουμε λιθαράκι-λιθαράκι, χωριό με χωριό την επόμενη μέρα.
Όλοι εμείς οι «Πολίτες με Όραμα» θέλουμε ένα δήμο που θα παρέχει ασφάλεια στην πόλη, στα χωριά, στη ροή της καθημερινότητας στην ίδια μας τη ζωή.
• Ασφάλεια & Προστασία στις μετακινήσεις μας για τις δουλειές μας, για τα σχολεία
• Ασφάλεια & Προστασία απέναντι στις ανθρώπινες παραβατικές συμπεριφορές
• Ασφάλεια & Προστασία απέναντι στις απειλές της φύσης και της κλιματικής αλλαγής
• Ασφάλεια & Προστασία για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Όλοι εμείς οι «Πολίτες με Όραμα» θέλουμε ένα δήμο που θα στηρίζει την οικονομία αλλά δε θα λειτουργεί ενάντια στην ποιότητα ζωής των πολιτών, θα ενισχύει την ανάπτυξη, θα ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα αλλά όχι ενάντια στην ασφάλεια και στο αίσθημα αλληλεγγύης των συνδημοτών μας.
Στόχος του σχεδίου μας είναι:
• Η προώθηση της απασχόλησης
• Η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας
• H δημιουργία ταυτότητας των τοπικών προϊόντων μας σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον Κόσμο!!
Όλοι εμείς οι «Πολίτες με Όραμα» θέλουμε και θα χτίσουμε ένα Δήμο Αξιόπιστο.
Ένα Δήμο:
• Αρωγό του Αθλητισμού και του πολιτισμού
• Που θα ενθαρρύνει τους εργαζομένους στο Δήμο και δε θα τους κολλά ταυτότητες. Θα τους δίνει το κίνητρο να δουλέψουν πιο αποτελεσματικά για να υπηρετούν το δημότη.
• Ένα Δήμο που θα αξιοποιεί την τεχνολογία για γρήγορη εξυπηρέτηση αλλά πρωτίστως για τη διαφάνεια
Δεσμεύομαι σήμερα εδώ ότι για όλες τις καίριες πολιτικές αποφάσεις που θα πρέπει να πάρει η δημοτική μας παράταξη, ως διοίκηση του Δήμου θα προηγείται Δημόσια Δημοτική διαβούλευση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Γιατί όλοι οι πολίτες αυτού του Δήμου θα πρέπει να γνωρίζουν, θα πρέπει να έχουν λόγο αλλά και να ξέρουν τις θέσεις και τις απόψεις όσων εμπιστεύθηκαν να εκλέξουν. Ώστε να είμαστε όλοι υπεύθυνοι των αποφάσεων και των πράξεων μας.
Το όραμα μας υψηλό αλλά όχι αδύνατο. Οι στόχοι μας μεγάλοι αλλά όχι αδύνατοι.
Δύναμη μας εσείς !!
Όλοι εσείς που είστε και θα είστε κοντά μας !!
Καλούμε λοιπόν όλους εσάς να σταθείτε στο πλευρό μας για να χαράξουμε μαζί το μέλλον του Τόπου μας!!!

Πέντε χρόνια τώρα με εμπιστευτήκατε να υπηρετώ την τοπική αυτοδιοίκηση ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Και αν κάτι μου έμεινε από τα εφηβικά μου χρόνια με την ενασχόληση με τα κοινά ήταν το σύνδρομο της «καμένης Γης»
Δυστυχώς εδώ και χρόνια όλοι παραλαμβάνουν καμένη γη, όλοι απαξιώνουν την όποια δουλειά έγινε από τις προηγούμενες διοικήσεις.
Εμείς ως Δημοτική Παράταξη κοιτάμε μπροστά, εντοπίζουμε τις κακές πρακτικές, τις χρησιμοποιούμε ως μέσο αποφυγής για το μέλλον αλλά αναγνωρίζουμε και τα θετικά των προηγούμενων διοικήσεων.
Δουλέψαμε και εμείς ώστε να έρθει στον Δήμο μας το φυσικό αέριο, προνόμιο που ήδη απολαμβάνουν νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια στην ίδια τιμή διανομής με τη Θεσσαλονίκη και μάλιστα χωρίς τέλη σύνδεσης. Εμείς το αναγνωρίζουμε το επιβραβεύουμε και θέτουμε ως στόχο μας την επέκτασή του.
Δουλέψαμε και εμείς για τη δημιουργία του Περιβαλλοντικού Πάρκου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που δίνει σημαντικές προοπτικές για την εκπαίδευση, την αθλητική αξιοποίηση αλλά και την τουριστική αναβάθμιση του Δήμου μας. Εμείς το αναγνωρίζουμε το επιβραβεύουμε και θέτουμε ως στόχο μας τη βέλτιστη αξιοποίηση του.
Δουλέψαμε και εμείς για να ενταχθεί ο πολυπόθητος ανισόπεδος κόμβος της Εγνατίας Οδού, στο ύψος των Λουτρών, στο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων. Εμείς το αναγνωρίζουμε, το επιβραβεύουμε και θέτουμε ως στόχο μας να εντάξουμε και άλλα έργα πνοής για τον Δήμο μας.
Δουλέψαμε και εμείς για να αποπερατωθούν όλες οι προκαταρκτικές εργασίες για την ανέγερση του νέου υπερσύγχρονου κτιρίου του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά. Εμείς το αναγνωρίζουμε, το επιβραβεύουμε και θέτουμε ως στόχο μας να αναβαθμίσουμε και να δημιουργήσουμε και άλλα νέα σύγχρονα σχολεία.
Δουλέψαμε και εμείς για την έναρξη των πρώτων εργασιών στο έργο αποχέτευσης στην πόλη του Ζαγκλιβερίου. Εμείς το αναγνωρίζουμε, το επιβραβεύουμε και θέτουμε ως στόχο μας την αύξηση του δικτύου αποχέτευσης στις δημοτικές ενότητες του Δήμου μας.

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
Εμείς, αυτή η Νέα Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη, δεν είμαστε αγκυλωμένοι σε παλιές πολιτικές νοοτροπίες.
Για εμάς, φίλος και σύμμαχος είναι αυτός που θέλει το καλό αυτού του τόπου, όπου και αν ανήκει. Δεν βάζουμε διαχωριστικές γραμμές, δεν μηδενίζουμε το έργο κανενός.
Εμείς σκεφτόμαστε διαφορετικά και βάζουμε μπροστά ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ!
• Μπόρεσε και πήρε η προηγούμενη διοίκηση 8 νέα απορριμματοφόρα οχήματα; Εμείς θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσα ακόμη χρειάζεται για να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου.
• Μπόρεσε η προηγούμενη διοίκηση και να έκανε ένα θετικό έργο; Εμείς θα το αξιοποιήσουμε για το καλό των δημοτών μας.

«Οι πολίτες με όραμα» δεν κοιτάνε πίσω –κοιτάνε ΜΟΝΟ μπροστά
«Οι πολίτες με όραμα» δεν τρέχουν από κανάλι σε κανάλι,να υποβαθμίσουν την εικόνα του Δήμου, όπως κάνουν κάποιοι άλλοι, αλλά θα «τρέχουν» μόνο για να αναδείξουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις ομορφιές του τόπου μας.
«Οι πολίτες με όραμα» ανοίγουν την αγκαλιά τους σε όλους τους δημότες απαγκιστρωμένοι από μικροπολιτικές μεμψιμοιρίες.

Φίλες και Φίλοι, Αγαπητοί Συνδημότες,
Προσωπικά, δεν τρέφω υπέρμετρες πολιτικές φιλοδοξίες. Προσδοκίες έχω.
Ως εργαζόμενη, μητέρα, σύζυγος, κόρη και αδερφή, για τον τόπο που γεννηθήκαμε, τον τόπο που ερωτευτήκαμε από την πρώτη στιγμή. Έναν τόπο που φώλιασε στο DNA μας και δεν ξεριζώνεται. Έναν τόπο πανέμορφο και προικισμένο αλλά τόσο αδικημένο από πρόσωπα, πολιτικές και καταστάσεις.
Οι συνεργάτες μου και εγώ, συστήνοντας αυτή τη νέα Δημοτική Παράταξη, θέσαμε προτεραιότητες, μετρήσαμε τις δυνατότητες, συστρατευτήκαμε, συνομολογήσαμε και ορκιστήκαμε να αναστήσουμε το Δήμο μας με οποιοδήποτε τίμημα, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς αγκυλωτικές δεσμεύσεις.
Σας θέλουμε όλους.
Οπλίστε μας με τη δύναμή σας, δώστε μας το θάρρος να παλέψουμε. Όλοι δικαιούστε μία θέση μάχης δίπλα μας. Όλοι δικαιούστε μερίδιο χαράς στη Νίκης μας.
Κλείνοντας τη σημερινή μας συνάντηση, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο ζήτημα των ημερών, αυτό που ταλανίζει τις καρδιές όλων των Ελλήνων και ακόμη περισσότερο τις δικές μας. Τις δικές μας πιο πολύ καθώς πατάμε στα χώματα που δέχτηκαν μέσα τους χιλιάδες σώματα ηρώων, που έπεσαν υπερασπιζόμενοι αυτή τη γη, που έγιναν και οι ίδιοι χώμα, αυτό το χώμα που μας θρέφει.
-Δεν μας νοιάζει εάν κάποιοι μας χαρακτηρίσουν υπερεθνικόφρονες ή πατριδοκάπηλους ή οτιδήποτε άλλο.
-Δεν μας νοιάζει εάν κάποιοι μας λοιδορήσουν επειδή βουρκώνουμε όταν ακούμε τον Εθνικό μας Ύμνο.
-Δεν μας νοιάζει εάν μας “κολλήσουν ταμπέλες” επειδή ριγούμε όταν ακούμε στις παρελάσεις τη νεολαία μας, τους μαθητές μας, να φωνάζουν μπροστά στην εξέδρα, συνθήματα για τη Μακεδονία μας.
-Είμαστε απλώς ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και ΕΛΛΗΝΕΣ ή
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
-Και στην ψυχή μας δεν υπάρχει χώρος για υπογραφές, δεν υπάρχει χώρος για συμφωνίες και ψηφίσματα αυτών που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.
-Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική

-Η Μακεδονία:
Δεν ακρωτηριάζεται
Δε μοιράζεται
Δε χωρίζεται
Δε χαρίζεται σε κανέναν
(μουσική)
Ξεκινάμε μαζί
Για τη δική μας Νίκη!

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα