Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 29/03/2024

ΛΑΓΚΑΔΑΣ – Περί τραπεζοκαθισμάτων και καρεκλοκένταυρων ο λόγος……

Διαβάζοντας τις διαδικτυακές διαφωνίες περί τραπεζοκαθισμάτων τις τελευταίες ημέρες, θέλησα να μοιραστώ κι εγώ κάποιες σκέψεις από την πλευρά του επαγγελματία όμως που παλεύει καθημερινά για την επιχείρηση του.
Ελπίζω στην δημοσίευσή τους, ευχαριστώ.

Περί τραπεζοκαθισμάτων και καρεκλοκένταυρων ο λόγος……

Εκτός από το μπαλάκι των ευθυνών είναι εύκολο τελικά σε αυτή την πόλη για μερικούς που κάθονται αναπαυτικά στα γραφεία και τους καναπέδες του σπιτιού τους, να εκφράζουν άποψη για όσα …..ΔΕΝ γνωρίζουν!

Γιατί από το σπίτι δεν μαθαίνονται οι κανόνες και οι δυσκολίες της αγοράς κ. Τσομπάνη. Από θεωρητικά γραφεία δεν προσεγγίζονται οι αγωνίες του επαγγελματία.

Σε αυτή την πόλη δεν υπάρχουν μόνο οι φωτεινοί παντογνώστες με την εύκολη ζωή, υπάρχουν και οι άνθρωποι που παλεύουν για την επιβίωσή τους.

Ως επαγγελματίας αυτή της πόλης λυπάμαι πραγματικά που ένα εκλεγμένο μέλος του τοπικού συμβουλίου πολεμά τόσο επίμονα όλο αυτό το διάστημα, τα μαγαζιά του Λαγκαδά. Αλήθεια, αυτές οι απόψεις εκφράζουν και την επικεφαλής της δημοτικής σας παράταξης; Γιατί αν ναι, υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις στο κείμενο που υπογράφετε ως «ενεργός δημότης».

Αλήθεια η ταύτιση του Δημάρχου με τον Αστυνομικό Διοικητή, φαίνεται μόνο σε μενα τόσο …επικίνδυνη;

Κατηγορείτε τους επαγγελματίες ως εκφραστές της κακογουστιάς και της καταστροφής της πόλης. Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό ότι τα ίδια τα μαγαζιά είναι που συντηρούν την οικονομία και την κίνηση αυτής της πόλης;

Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσα νέα παιδιά εργάζονται σε αυτές τις «παράγκες με νάιλον»; Τα περισσότερα για να βοηθήσουν στο οικογενειακό εισόδημα ή να εξασφαλίσουν τις σπουδές τους.

Σε καμία περίπτωση δεν υπερασπιζόμαστε ως επαγγελματίες την ανομία. Από την τάξη έως τον αφανισμό τους όμως υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Όπως και να έχει πάντως οι κανόνες της αγοράς διαμορφώνονται από τα ενεργά μέλη της αγοράς. Από επαγγελματίες και καταναλωτές. Και από όσο γνωρίζω εσείς δεν ανήκετε σε καμία από τις δύο κατηγορίες!

Το ότι δεν υπήρξατε ποτέ πελάτης, ούτε καταναλωτής σε αυτά μαγαζιά το γνωρίζει κάθε επαγγελματίας του Λαγκαδά. Τώρα μαθαίνουμε ότι είστε και φανατικός πολέμιός τους!

Για το τέλος θα μου επιτρέψετε και ένα μικρό μάθημα κ. Καθηγητά:

Θα προσπαθήσω να κάνω μια περιληπτική απεικόνιση των λειτουργικών δαπανών ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Λαγκαδά:

– 1000,00 € περίπου η ετήσια άδεια πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων στην ΑΕΠΙ και 200,00€ ετήσια στον οργανισμό ΕΡΑΤΩ και 75,00€ παράβολο ανά έτος στις υπηρεσίες του Δήμου για να εκδώσουμε άδεια μουσικών οργάνων.

– 500,00 € περίπου το χρόνο η άδεια χρήσης κοινοχρήστων χώρων από τον Δήμο.

– 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων του καταστήματος κάθε τρίμηνο, τουλάχιστον 800,00 € το χρόνο!

Έως εδώ δηλαδή, 200,00€ περίπου το μήνα αναλογούν στα πάγια ανταποδοτικά τέλη για ένα μικρό μαγαζί στο Λαγκαδά.

Όπως βλέπετε τα ανταποδοτικά τέλη στον δήμο δεν είναι λίγα. Καλό θα ήταν να εξετάσετε και αυτή την πλευρά και να ζητήσετε ως τοπικός σύμβουλος την μείωση του 0,5 για παράδειγμα που ποτέ δεν καταλάβαμε πως ανταποδίδεται στα μαγαζιά μας!

Τώρα αν υπολογίσουμε ενοίκια, ΟΑΕΕ, ΔΕΗ, ΔΕΥΑΛ, παρόχους τηλεφώνων, ΙΚΑ και μεροκάματα του ανθρώπινου δυναμικού, καθημερινά πρόστιμα από ανώνυμες αλλά συνάμα επώνυμες καταγγελίες, το κόστος λειτουργίας μας ανά μήνα ξεπερνά τις 6.000,00 €.

Ας υπολογίσουμε επίσης στις δυσκολίες, ότι δεν βρίσκονται όλα τα μαγαζιά σε προνομιακή θέση (πλατεία, πεζόδρομος κλπ).

Είναι και πολλά άλλα τα οποία για λόγους οικονομίας χρόνου δεν θα αναφέρω.

Μετά από όλα αυτά λοιπόν κ. Τσομπάνη, εμείς θα θέλαμε έναν δήμαρχο, τον κάθε δήμαρχο και ένα τοπικό συμβούλιο, το κάθε τοπικό συμβούλιο, να γνωρίζει τις αγωνίες μας και να μας συμπαραστέκεται. Δεν θέλουμε πολιτικούς άρχοντες με μεζούρα και μπλοκάκι στο χέρι…….. Αυτή την δουλειά την κάνετε μάλλον καλύτερα εσείς!

Θα μου επιτρέψετε αυτή την φορά τουλάχιστον, να διατηρήσω την ανωνυμία μου για ευνόητους λόγους…

Ένας επαγγελματίας του Λαγκαδά που αγωνίζεται καθημερινά για να μείνει ανοιχτή η επιχείρησή του την επόμενη ημέρα

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ασφαλτικές εργασίες στην ΑΡΤΟΖΑ περιοχή Λητής

Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή της Λητής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή