Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 19/04/2024

Λασπολογία από την αντιπολίτευση για τα Λουτρά Λαγκαδά

Σε τροχιά ανάπτυξης τα Λουτρά Λαγκαδά  . Λασπολογία από την αντιπολίτευση

Με λύπη διαπιστώσαμε πριν από λίγες ημέρες τη σπέκουλα που επιχειρεί αναφορικά με το θέμα των Λουτρών Λαγκαδά η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκη Ανδρεάδου.

Προς γνώση όσων αγνοούν βασικές έννοιες γύρω από τη λειτουργία της της Δημοτικής Επιχείρησης Εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών Λαγκαδά, η διοίκηση του Δήμου επισημαίνει τα εξής:

1. Ο Δήμος Λαγκαδά δεν αιμοδοτεί με ανεξέλεγκτες επιχορηγήσεις τα Λουτρά, αλλά προβαίνει σε συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία για δημοτικές επιχειρήσεις που έχουν υποστεί τις συνέπειες της πανδημίας.

Όλες οι κινήσεις έχουν εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο.

2.Η εξασφάλιση του Ειδικού Σήματος για τα Λουτρά, που αποκτάται για πρώτη φορά, ήταν ο λόγος που υφίστανται σήμερα και λειτουργούν οι λουτρικές εγκαταστάσεις, οι οποίες κινδύνευαν με σφράγιση, όπως είχε ήδη συμβεί πριν αναλάβει η παρούσα διοίκηση με τις πισίνες και το ξενοδοχείο των Λουτρών.

3. Η διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή για τα Λουτρά θα γίνει με βάση την οικονομοτεχνική μελέτη του 2017, που η κυρία Ανδρεάδου ενέκρινε στην προηγούμενη θητεία της από τη θέση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και εφόσον η πρόταση εγκριθεί από το παρών δημοτικό συμβούλιο. Η διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά δεν συνδιαλέγεται εν κρυπτώ με κανέναν επιχειρηματία και η διαδικασία είναι ανοιχτή προς οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο επενδυτή.

4. Η διοίκηση πρωτοδικείου στη Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών υφίστατο για καθαρά νομικούς λόγους, ενώ όταν επελέγη η σημερινή διοίκηση, η παράταξη της κυρίας Ανδρεάδου δεν πρότεινε δικό της στέλεχος για τη συμμετοχή στο παρών διοικητικό
συμβούλιο.

Η διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε τα Λουτρά, που αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα, σε μια κερδοφόρα επιχείρηση και πυλώνα τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα