Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 19/04/2024

Μεγάλες Ώρες – Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά

Μεγάλες Ώρες – Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης .
Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και Αποκαθήλωση Ι.Μ.Ν. Αγίας Παρασκευής
Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως και της συμβολικής πορείας μετά του Σταυρού στην οδό του Μαρτυρίου – Επιτάφιος Κοιμητήρια Λαγκαδά.
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης εψάλησαν το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες καθώς και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Πλήθη πιστών συμμετείχαν εις την Ιερά Ακολουθία, παρακολουθώντας ευλαβικά και συγκίνηση μία από τις κατανυκτικότερες τελετές που λαμβάνουν χώρα στην Ορθόδοξη Λειτουργική Παράδοση, καθώς περίμεναν με περισσή υπομονή για να προσκυνήσουν τον εναποθετημένο Σώμα του Κυρίου στον λαμπρά κοσμημένο και ανθοστόλιστο Επιτάφιο του Μητροπολιτικού Ναού, ψάλλοντας το Δοξαστικό «Σε τον αναβαλλόμενον…».

Μετά το πέρας της Τελετής της Αποκαθηλώσεως εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναός της Αγίας Παρασκευής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετέβη εις τον Ιερό Ναό των Θεοφανείων όπου και ετέλεσε για πρώτη φορά την Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως και εν συνεχεία, χοροστάτησε στην Περιφορά του Επιταφίου η οποία πραγματοποιήθηκε εντός των κοιμητηρίων του Λαγκαδά. Τέλος, μετέβη εις το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Άννης, το οποίο ευρίσκεται στην είσοδο της πόλεως του Λαγκαδά, όπου χοροστάτησε της Ακολουθίας της Αποκαθηλώσεως και της συμβολικής πορείας μετά του Σταυρού στην οδό του Μαρτυρίου προς τον Γολγοθά

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα