Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 19/04/2024

Με το Προεδρείο της (ΕΕΤΕΜ) Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Προεδρείο,(ΕΕΤΕΜ),Θεσσαλονίκης,Δημήτρης Βαρτζόπουλος,Επαγγελματικής,Επιστημονικής Ένωσης,Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών,

Με το Προεδρείο της Επαγγελματικής και Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ) Θεσσαλονίκης/ Χαλκιδικής συναντήθηκε ο πρώην Υφυπουργός και Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Δημήτρης Βαρτζόπουλος.
Στην συζήτηση τέθηκαν όλα τα προβλήματα του κλάδου, με αιχμή την ανάγκη εκσυγχρονισμού του νομικού πλαισίου καθορισμού των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών τεχνολογικής εκπαίδευσης.
Ο κ. Βαρτζόπουλος τόνισε, ότι το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων είναι γενικωτέρας σημασίας.

Για δύο λόγους:
Κατά αρχάς διότι η λύση του προβλήματος της Δημόσιας και Ιδιωτικής Παιδείας στη χώρα μας εξαρτάται καθοριστικά από την αναβάθμιση του ρόλου της Τεχνικής Εκπαίδευσης. Τούτο σημαίνει ουσιαστική ενίσχυση των μεταγυμνασιακών δομών επαγγελματικής κατάρτισης και απ´ ευθείας σύνδεσή τους με την Ανώτερη Εκπαίδευση κατά τρόπο άμεσο και συνεχή. Η δυνατότητα οικοδόμησης δεξιοτήτων και προσόντων μέσω διαδικασιών δια βίου μάθησης μέχρι το ανώτατο δυνατό επίπεδο είναι δικαίωμα και εγγύηση προόδου.
Ο δρόμος αυτός πρέπει, να γίνει για τους νέους ανθρώπους ακόμη πιο ελκυστικός.
Αυτό απαιτεί καθαρό, προβλέψιμο και αξιοπρεπές μέλλον. Η κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους είναι προφανής και απαραίτητη προΰπόθεση.
Ο δεύτερος λόγος είναι η ζωτική για μας ανάγκη της ανάπτυξης. Ανάπτυξη φέρνει μόνο η αγορά. Η αγορά βέβαια, που λειτουργεί με κανόνες σαφείς, με νόμους, που ενισχύουν τον δίκαιο ανταγωνισμό και την αποτελεσματικότητα. Η ύπαρξη ενός συγχρόνου νομικού πλαισίου επαγγελματικών δικαιωμάτων όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, κάθε βαθμίδος εκπαίδευσης, απόλυτα σύμφωνου και συμβατού με την ευρωπαϊκή νομοθεσία , ιστορία και πρακτική, είναι η μόνη λύση.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα