Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 25/04/2024

Νέα ώρα στην απαγόρευση κυκλοφορίας σε σούπερ μάρκετ και μαγαζιά

Αλλαγές αναμένεται να προκαλέσει η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00, εφόσον αυτό αποφασιστεί, στο ωράριο των καταστημάτων και των σούπερ μάρκετ. Το ενδεχόμενο αλλαγής στην απαγόρευση κυκλοφορίας άφησε ορθάνοιχτο λίγο νωρίτερα με δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Οι ανακοινώσεις σήμερα και αύριο για τα κρούσματα από τον ΕΟΔΥ αναμένεται να κρίνουν τα πιθανά νέα μέτρα της Παρασκευής.

Ήδη Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα παρουσιάζουν αύξηση κρουσμάτων ενώ τα νέα στοιχεία βρίσκονται κάτω από συνεχή παρακολούθηση των ειδικών.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα, αναμένεται να τροποποιηθεί το ωράριο λειτουργίας σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα. Συγκεκριμένα, αντί για 20:00 θα κλείνουν από τις 17:00 έτσι ώστε εργαζόμενοι και καταναλωτές να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να επιστρέψουν στο σπίτι τους.
Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες δύο μέρες είναι κρίσιμες και μπορούν να επιφέρουν αλυσιδωτές αντιδράσεις και επιπλέον μέτρα για την Αττική αλλά και για άλλες περιοχές της χώρας.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Τα τέσσερα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι

Απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ. και στην Αττική προκειμένου να μειωθεί η κινητικότητα

Αύξηση της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα ακόμη και στο 70%.

Δεν αποκλείεται ακόμη και να «καταργηθεί» το click in shop και να επανέλθουν όλα τα καταστήματα στο click away.

Αν επιδεινωθούν πολύ τα δεδομένα, ορισμένοι ειδικοί επιμένουν ότι θα πρέπει να ξανακλείσουν τα σχολεία, παρόλο που η διασπορά του κορονοϊού κινείται σε χαμηλά επίπεδα εντός της σχολικής κοινότητας. Κι αυτό για να μειωθούν οι μετακινήσεις και η κινητικότητα των γονέων. Φυσικά αν γίνουν όλα τα παραπάνω, θα ενταθούν ακόμη περισσότερο και οι έλεγχοι ως προς την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και κανόνων.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σκορδάς ανακοινώνει την Νέα Ιστοσελίδα του Δήμου Λαγκαδά

H Αντιδημαρχία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σκορδάς του Δήμου Λαγκαδά ανακοινώνει την επίσημη λειτουργία του νέου διαδικυτιακού τόπου του Δήμου Λαγκαδά, που μπορείτε

Λαγκαδάς: Οι κτηνοτρόφοι ζητούν 10 ευρώ/κιλό τιμή χονδρικής

Το πρώτο από τα τρία καθιερωμένα πλέον παζάρια λίγο πριν το Πάσχα για την τιμή στην οποία θα πουληθούν τα αμνοερίφια πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ κτηνοτρόφων και εμπόρων στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ακολουθούν άλλα