Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 28/03/2024

Ξεκινάει η Καυσοξύλευση σε περιοχές του Δήμου Λαγκαδά

Σύμφωνα με απόφαση του Δασαρχείου Λαγκαδά για την συλλογή και διαμόρφωση σε καυσόξυλα, ξερών κατακειμένων αλλά και ξερών ιστάμενων οποιουδήποτε είδους δέντρων.

Απαγορεύεται δρυός, οξιάς και πλατάνου ( η συλλογή πλατάνου, δρυός και οξυάς θα γίνεται μετά από ενημέρωση και με τις οδηγίες της υπηρεσίας μας και σε συνεννόηση με τους υπευθύνους Δασοφύλακες της κάθε περιοχής), ισχύουν οι παρακάτω ρυθμίσεις :

1. Η συλλογή και διαμόρφωση καυσοξύλων ξερών δένδρων, θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο για κάλυψη ατομικών αναγκών, μονίμων κατοίκων της περιοχής, από τα Δημόσια και Δημοτικά Δάση, που βρίσκονται στα διοικητικά όρια των Τοπικών Κοινοτήτων και Οικισμών.

2. Το επιτρεπόμενο χρονικό διάστημα για την συλλογή , διαμόρφωση και μεταφορά καυσόξυλων ατομικών αναγκών ( ΓΙΑ ΞΕΡΑ – ΙΣΤΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΕΙΜΕΝΑ) , ορίζεται :

Από 1 έως 14 Φεβρουαρίου εκάστου έτους πλην Κυριακών & αργιών.

3. Η μετατόπιση των καυσοξύλων πρίνου ή γαύρου δεν θα γίνεται με την χρήση μηχανικών μέσων , για την προστασία της δασικής βλάστησης .

4.Η υλοτομία θα γίνεται σποραδικά, όχι αποψιλωτικά, σε απόσταση τουλάχιστον 50 μέτρων από Επαρχιακές οδούς και τουλάχιστον 20 μέτρων από δασικές και αγροτικές οδούς.

* Από τις 08:00πμ έως και τις 16:00μμ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η υλοτομία και το κλάδεμα πλατάνων, χλωρών ή ξηρών χωρίς την άδεια και τις οδηγίες της Υπηρεσίας του Δασαρχείου Λαγκαδά .

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ασφαλτικές εργασίες στην ΑΡΤΟΖΑ περιοχή Λητής

Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή της Λητής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή