Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 19/03/2024

Ξεκινά τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαγκαδά

Ξεκινά τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαγκαδά

Ξεκινάει η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαγκαδά, μίας νεοσύστατης Κοινωνική Δομής, η οποία στεγάζεται στη διεύθυνση Ματαπά 5 (δίπλα από την Τράπεζα Πειραιώς).
Η νέα αυτή Δομή υλοποιείται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Ελληνικής Πολιτείας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με κωδικό ΟΠΣ 5003739, του επιχειρησιακού προγράμματος “ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014- 2020” . Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας εστιάζει αφενός στην υποδοχή και στην ενημέρωση των πολιτών, ειδικότερα όσων ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και αφετέρου στην υποστήριξή τους με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου
Ειδικότερα, το Κέντρο Κοινότητας αναλαμβάνει:
• να πληροφορεί και να διασυνδέει τους πολίτες με φορείς και προγράμματα κοινωνικής προστασίας (ΚΕΠΑ- Πιστοποίηση Αναπηρίας, επιδόματα)
• να παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη στους ωφελούμενους του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», από τη διαδικασία της υποβολής της αίτησης και την ορθή συμπλήρωσή της έως τις απαραίτητες οδηγίες για την προσκόμιση και παραλαβή των απαραίτητων δικαιολογητικών.
• να συνεργάζεται και παραπέμπει αιτήματα σε άλλες δομές,
• να παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη,
• να ενημερώνει για προγράμματα και θέσεις απασχόλησης π.χ. κοινωφελή εργασία ΟΑΕΔ, προκηρύξεις ΑΣΕΠ και να παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη, από την προσκόμιση και παραλαβή των δικαιολογητικών, έως και την ορθή συμπλήρωση και υποβολή των αιτήσεων.
• να συγκεντρώνει και να διανέμει βασικά αγαθά

ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Όλοι οι πολίτες που κατοικούν στο Δήμο Λαγκαδά και ειδικότερα οι άνεργοι, οι δικαιούχοι του ΚΕΑ, τα ΑΜΕΑ και όσοι διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Ώρες εξυπηρέτησης κοινού, καθημερινά από 8:30 έως 14:30
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2394025248

Η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας υπάγεται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λαγκαδά.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Λουτρά Λαγκαδά: Τι λέει η αστυνομία για την κλοπή του χρηματοκιβωτίου

Θεσσαλονίκη 19.3.2024: Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών και υπεξαίρεσης, κατά περίπτωση, από εταιρείες του Δήμου Λαγκαδά και εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών. Εξιχνιάστηκε η υπόθεση