Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 25/04/2024

Οι «Νέοι» Δημοτικοί Σύμβουλοι αναλαμβάνουν δράση στο Λαγκαδά

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι «Νέοι» Δημοτικοί Σύμβουλοι αναλαμβάνουν δράση.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Νέοι και Νέες του Δήμου Λαγκαδά στελέχωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, ώστε να συνεχίσουν τη συμμετοχή στα τεκταινόμενα του Δήμου Λαγκαδά και την ενασχόληση με τα ζητήματα και τα προβλήματα του τόπου μας.

Μετά από μιαιδιαίτερα παραγωγική χρονιά το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Λαγκαδά επαναστελεχώθηκε, ανανεώθηκε με φρέσκο ανθρώπινο δυναμικό –πλάι βέβαια στην εμπειρία των παλιών μελών- και ξεκίνησε δυναμικά τη νέα του θητεία. Σκοπός παραμένει ο ίδιος: Το ΔΣ Νέων φιλοδοξεί να αποτελέσει το δίαυλο μεταξύ των προβληματισμών/ιδεών των Νέων και της Διοίκησης του Δήμου μας. Παράλληλα οργανώνει και διεκπεραιώνει, σε άριστη συνεργασία με τις δημοτικές αρχές, εθελοντικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.
Παραμένοντας, λοιπόν, προσηλωμένοι στους στόχους και τους σχεδιασμούς του εγχειρήματος, νέοι και νέες από 16 έως 30 ετών, κάτοικοι του Δήμου μας, εντάχθηκαν εθελοντικά στις τάξεις του συμβουλευτικού αυτού θεσμικού οργάνου με ώστε να προωθήσουν τις απόψεις της νεολαίας πάνω στα αυτοδιοικητικά ζητήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα μας. Σκοπός τους, ο εμπλουτισμός της ατζέντας με νέες ιδέες και σχέδια αλλά και η ολοκλήρωση των δράσεων που δρομολογήθηκαν πέρυσι.

Και δεν ήταν λίγα αυτά που καταφέραμε στην προηγούμενη μας θητεία. Μεταξύ πολλών άλλων διοργανώσαμε, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς Θεσσαλονίκης σειρά εκδηλώσεων με θέμα τη συμμετοχή των Νέων στα κοινά, σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, επισκεφθήκαμε το Δήμαρχο Τρικαίων και ανταλλάξαμε απόψεις πάνω στα ζητήματα της οργάνωσης και του εκσυγχρονισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήσαμε, με τη συμβολή της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης , προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «η Μπάντα», του Νίκου Ασλανίδη και τρέξαμε στο μαραθώνιο του προγράμματος Ελπίδα στο Ωραιόκαστρο. Παράλληλα, βρίσκονταιεν εξελίξει τρία βασικά projectτου Συμβουλίου∙ ενισχύουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας με την οργάνωση φιλανθρωπικής συναυλίας, προωθούμε την ανακύκλωση μέσω κινητοποίησης των δημοτών και τροφοδοσίας του Πάρκου Ανακύκλωσης με ανακυκλώσιμα υλικά και συμβάλλουμε στη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με τη δημιουργία, σε στενή συνεργασία με την Αντιδημαρχία πολιτισμού και τον κύριο Νίκο Αναστασιάδη, ενημερωτικού εντύπου/λευκώματος με τα πολιτιστικά μας μνημεία και αξιοθέατα.
Εν όψει ,λοιπόν, της νέας θητείας και με τις παραπάνω δράσεις να έχουν δρομολογηθεί, πραγματοποιήθηκε ανοιχτό κάλεσμα στο οποίο ανταποκρίθηκαν Νέοι και Νέες από κάθε γωνιά του Δήμου μας. Έτσι στις 22 και 23 Φεβρουαρίου οι δημοτικοί σύμβουλοι συμμετείχαν στα workshops και ενημερώθηκαν για τους σκοπούς , τον τρόπο λειτουργίας και τις δράσεις του Συμβουλίου ώστε να συμμετάσχουν στην πρώτη Τακτική Συνέλευση του ΔΣ Νέων στις 7 Μαρτίου∙ εκεί, οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι σήκωσαν τα μανίκια και έσκυψαν πάνω από τα προβλήματα του τόπου, διατυπώνοντας πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις. Αναδείχθηκε επίσης με εκλογές η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του Συμβουλίου με πρόεδρο τον κ. Αντώνη Αδαμίδη.
Αλλά η λειτουργία του οργάνου δεν επηρεάστηκε ούτε από την κρίση που βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες. Εργαστήκαμε εντατικά μέσω τηλεδιασκέψεων πραγματοποιώντας τα τελευταία ενημερωτικά workshopsγια τα νέα μέλη και καταρτήσαμε εξ αποστάσεως το νέο Μητρώο Μελών: ακόμα και όταν μένουμε σπίτι συνεδριάζουμε και δραστηριοποιούμαστε.
« Η ομάδα αυτή αποτελείται από ανθρώπους που είναι έτοιμοι να σηματοδοτήσουν σπουδαίες αλλαγές για το Δήμο μας και για το μέλλον μας, είναι καθαρή και αστιγμάτιστη, έχει την ορμή να προσφέρει με ανιδιοτέλεια και να δημιουργήσει. Διότι η συλλογικότητα και η συνεργασία μόνο δημιουργία μπορούν να φέρουν»
Αδαμίδης Αντώνης, Πρόεδρος

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σκορδάς ανακοινώνει την Νέα Ιστοσελίδα του Δήμου Λαγκαδά

H Αντιδημαρχία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σκορδάς του Δήμου Λαγκαδά ανακοινώνει την επίσημη λειτουργία του νέου διαδικυτιακού τόπου του Δήμου Λαγκαδά, που μπορείτε

Λαγκαδάς: Οι κτηνοτρόφοι ζητούν 10 ευρώ/κιλό τιμή χονδρικής

Το πρώτο από τα τρία καθιερωμένα πλέον παζάρια λίγο πριν το Πάσχα για την τιμή στην οποία θα πουληθούν τα αμνοερίφια πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ κτηνοτρόφων και εμπόρων στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ακολουθούν άλλα