Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Σάββατο 20/04/2024

Οι Περιβαλλοντικοί μας Σύλλογοι για μια ακόμη φορά στην πρώτη γραμμή της μάχης

Η διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τα μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ασσήρου «Φίλοι της Γης» και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ευρύτερης Περιοχής Λαγκαδά, για τον μεγάλο αγώνα που δίνουν για το περιβάλλον όλα αυτά τα χρόνια και για την ουσιαστική στήριξή τους στον Δήμο καθ΄όλη τη διάρκεια της πρόσφατης κινητοποίησης και διαμαρτυρίας για το ζήτημα της κακής λειτουργίας του ΧΥΤΑ Μαυροράχης και της εγκατάστασης εργοστασίου καύσης.
Οι άνθρωποι των περιβαλλοντικών μας συλλόγων, που εκ παραδρομής δεν αναφέρθηκε στο χθεσινό Δελτίου Τύπου η συμμετοχή τους στην χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ήταν και είναι όλα αυτά τα χρόνια συνεπείς εκφραστές της αγωνίας όλων των συνδημοτών μας για την συντελούμενη περιβαλλοντική υποβάθμιση από την κακή λειτουργία του ΧΥΤΑ.
Δώσανε μεγάλες μάχες, πολλές φορές μόνοι τους και διεκδίκησαν από την πολιτεία την ορθή λειτουργία του ΧΥΤΑ, απαιτώντας να διασφαλισθούν τα δημόσια αγαθά της υγείας και του περιβάλλοντος. Πολέμησαν και συνεχίζουν να πολεμούν, με κάθε μέσο που διαθέτουν, για την αποτροπή της εγκατάστασης εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στον τόπο μας.
Ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Καραγιάννης ευχαριστεί θερμά τον κ. Χρήστο Χατζηπαραδείση, Πρόεδρο του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ευρύτερης Περιοχής Λαγκαδά και τον κ. Κώστα Κυνηγό, εκπρόσωπο του συλλόγου «Φίλοι της Γης», για την παρουσία τους με δικά τους έξοδα στην χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και την εκεί πολύτιμη βοήθειά τους στην υπεράσπιση και τεκμηρίωση των περιβαλλοντολογικών θέσεων του Δήμου μας.
Κοινή δέσμευση όλων μας, ότι αυτός ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι το τέλος και μέχρι να δούμε απτά αποτελέσματα. Η πρώτη δικαίωση με την δέσμευση του αρμόδιου Υπουργού κ. Τσιρώνη για την ΜΗ εγκατάσταση εργοστασίου καύσης στον τόπο μας, είναι μόνο η αρχή. Μαζί συνεχίζουμε για να διασφαλίσουμε οριστικά την νόμιμη και ασφαλή λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα