Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 18/04/2024

Ο Ιερέας προσφέρει έργο διά τα όσα αυτή προσέφερε στο Ελληνικό Κράτος

Η εορτή της θριαμβευτικής εισόδου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εις τα Ιεροσόλυμα, εορτάσθει πανηγυρικά και συμφώνος προς της εκκλησιαστική τάξη, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, την Κυριακή των Βαΐων, 21η Απριλίου ε.έ.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος και ομίλησε επικαίρος προς το εκκλησίασμα.
Το πρωί της εορτής της Βαϊοφόρου, στο κατάμεστο από πλήθος πιστών και λαμπροστόλιστο με «Βάϊα Φοινίκων», ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Αθανασίου του Μεγάλου και Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως της κωμοπόλεως του Καβαλλαρίου, ετελέσθη η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννου, κατά την διάρκεια της οποίας έλαβε χώρα και εις την Διάκονον Χειροτονία, του ευλαβεστάτου Κωνσταντίνου Γουνιώτη, αποφοίτου της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, ο οποίος και εντάσσεται στον έγγαμο Ιερό Κλήρο της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας παρέστησαν μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος, ο Βουλευτής του Σύριζα και τ. Υπουργός κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι Βουλευτές της Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης και Θεόδωρος Καράογλου, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και της Τοπικής Κοινότητος Καβαλλαρίου, καθώς και νέοι του Πολιτιστικού Συλλόγου, ενδεδυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές τους, ενώ το Αναλόγιο του Ιερού Ναού λάμπρυνε με την παρουσία του ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Βασίλειος Σπυριδόπουλος.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο νόημα και τους μεγάλους συμβολισμούς της σημ

ερινής εορτής, ενώ παράλληλα εξέφρασε και πατρικούς λόγους αγάπης προς τον νεοχειροτονούμενο, τονίζοντας ότι στην σημερινή εποχή το να είναι κανείς Κληρικός απαιτεί γενναιότητα.
Παίρνοντας αφορμή από παρουσία πολλών πολιτικών εκπροσώπων ο Μητροπολίτης Λαγκαδά τους απεύθυνε θερμή παράκληση, ώστε να αγκαλιάσουν με αγάπη τον Ιερέα και να ξεπεράσουν τις όποιες λανθασμένες αντιλήψεις και απόψεις που προσπαθούν κάποιοι τεχνηέντως να προβάλλουν.

»Ο Ιερέας δεν θα πρέπει να περιθωριοποιείται. Ο Ιερέας προσφέρει έργο τόσο σε κοινωνικούς τομείς, όσο και σε Εθνικό επίπεδο. Είναι ο καθημερινός «επαίτης της αγάπης», ώστε να μην υπάρχει κάποιος συνάνθρωπος μας δυστυχισμένος ή πεινασμένος» σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, για να συμπληρώσει αναφέροντας ότι «η μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου δεν είναι υπόθεση μόνο αντιμισθίας και οφειλής προς την Εκκλησία, διά τα όσα αυτή προσέφερε για να υπάρχει σήμερα αυτό που λέγεται Ελληνικό Κράτος».

Προ της Απολύσεως, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνας της Βαϊοφόρου καθώς εψάλησαν οι περί του Ζωοδόχου Κυρίου Τάφου προβλεπόμενοι ύμνοι, όπως ορίζει το Ιεροσολυμίτικο Τυπικό, ενώ παράλληλα μοιράστηκαν σύμφωνα με το έθος και την τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας και τα ευλογημένα Βάϊα.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα