Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 25/04/2024

Ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος και τα προβλήματα στον Λαγκαδά

Ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος και τα προβλήματα στον Λαγκαδά κατανοεί πλήρως την αγωνία των ιερέων της περιοχής .

Αρχικά μας ενημέρωσε το newsbreak.gr πώς σήμερα σχεδιάζει να έχει αναλυτική συζήτηση με τους ιερείς της Μητρόπολης Λαγκαδά ενώ και τις προηγούμενες ημέρες ασχολήθηκε με τις μεγάλες εκκρεμότητες που υπάρχουν στη Μητρόπολη.

Ως τοποτηρητής όμως έχει μόνο διοικητικές αρμοδιότητες και δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε ευρύτερες αλλαγές διότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται.

Θα κληθεί να τα λύσει ο νέος Μητροπολίτης

Στη Μητρόπολη είναι αλήθεια ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, όμως αυτά θα κληθεί να λύσει ο νέος Μητροπολίτης που θα εκλεγεί από την ιεραρχία. Όπως φαίνεται ο κύριος Θεολόγος αντιλαμβάνεται και κατανοεί πλήρως την αγωνία των ιερέων της περιοχής του Λαγκαδά και με συγκεκριμένες «χειρουργικές» σχεδόν ενέργειες προσπαθεί να δώσει λύσεις χωρίς όμως να ανοίξει πληγές του παρελθόντος.

Είναι αλήθεια ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για τον εκάστοτε τοποτηρητή. Το δικό μας ρεπορτάζ αναφέρει επίσης ότι πράγματι υπάρχουν οικονομικά προβλήματα στη Μητρόπολη Λαγκαδά αλλά δεν είναι τόσο μεγάλα όσο ορισμένοι αναφέρουν.

Η μεγάλη του αγωνία

Ο κύριος Θεολόγος ασχολήθηκε με την διευθέτηση της μισθοδοσίας την κατάρτιση προϋπολογισμού κι άλλων κρίσιμων διοικητικών ζητημάτων και η μεγάλη του αγωνία είναι να διατηρηθεί η κατάσταση στον Λαγκαδά έτσι όπως πρέπει έως ότου η ιεραρχία να εκλέξει το νέο Μητροπολίτη.

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι η δουλειά του κυρίου Θεολόγου είναι αρκετά δύσκολη ειδικά λόγω και της συγκυρίας του κορωνοϊού όμως, ακόμα δυσκολότερη θα είναι η προσπάθεια που θα πρέπει να καταβάλει όποιος εκλεγεί Μητροπολίτης στη συγκεκριμένη περιοχή .

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο  Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος 

Όταν ο Ιερώνυμος εξοργίστηκε! Διαβάστε όλο το παρασκήνιο

Τους άφησε ακάλυπτους

Ακάλυπτους έχει αφήσει τους ιερείς του Λαγκαδά ο τοποτηρητής της τοπικής Εκκλησίας, Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος. Ιερείς της περιοχής μου μεταφέρουν πως ο κ. Θεολόγος δεν έχει ασχοληθεί με τα προβλήματά μετά την απώλεια του μακαριστού Ιωάννη. Ίσως λόγω κορωνοϊού. Φέρεται να τους είπε «να κάνουν ό,τι καταλαβαίνουν μέχρι η ιεραρχία να εκλέξει τον νέο μητροπολίτη».

Όποιος αναλάβει τη Μητρόπολη Λαγκαδά θα πρέπει να δώσει αγώνα για να κρατήσει την κληρονομιά του μακαριστού Ιωάννη. Χρήματα στο ταμείο της μητρόπολης δεν υπάρχουν και το έργο που πρέπει να γίνεται είναι πολύ μεγάλο.

Ο μακαριστός Ιωάννης Τασσιάς άφησε δύσκολη κληρονομιά στον επόμενο. Ενάμιση
εκατομμύριο, λένε, είναι τα χρέη της μητρόπολης και δικαίως αφού άφησε έργο τριπλάσιας αξίας. Από μία επαρχιώτικη μητρόπολη την κατέστησε κορωνίδα της Β. Ελλάδας. Τα επισημαίνω αυτά για όσους την ορέγονται και θεωρούν τη διαποίμανσή της «εύκολη υπόθεση».

Οργή για τα «μπρος πίσω»

Οργισμένοι φέρεται ότι είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι Μητροπολίτες μέλη της Ιεράς Συνόδου με τα «μπρος πίσω» της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στους περιορισμούς στην παρουσία πιστών στους ναούς. Το αποκορύφωμα ήταν την ημέρα των Θεοφανίων, που άλλα είπαν τη μία μέρα και άλλα αποφάσισαν με έκτακτη ΚΥΑ την επόμενη.

«Είναι αναποφάσιστοι και ρίχνουν την ευθύνη στην Εκκλησία, ενώ ήταν από τους ελάχιστους χώρους που τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα» μου έλεγε συνοδικός Μητροπολίτης. Την ευθύνη ρίχνουν σε όσους εισηγούνται στον πρωθυπουργό τη λήψη αυστηρών μέτρων για τους ναούς και δεν είναι ούτε επιδημιολόγοι ούτε αρμόδιοι. Η κουδούνα, μου λένε, χτυπάει για τον Χαρδαλιά, που έχει υιοθετήσει τη λήψη κάθετων μέτρων ακόμη και για χώρους που δεν έχουν την ευθύνη, όταν στα μεγάλα πάρκα (π.χ. παραλιακό μέτωπο Θεσσαλονίκης, Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος») γινόταν το αδιαχώρητο…

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σκορδάς ανακοινώνει την Νέα Ιστοσελίδα του Δήμου Λαγκαδά

H Αντιδημαρχία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σκορδάς του Δήμου Λαγκαδά ανακοινώνει την επίσημη λειτουργία του νέου διαδικυτιακού τόπου του Δήμου Λαγκαδά, που μπορείτε

Λαγκαδάς: Οι κτηνοτρόφοι ζητούν 10 ευρώ/κιλό τιμή χονδρικής

Το πρώτο από τα τρία καθιερωμένα πλέον παζάρια λίγο πριν το Πάσχα για την τιμή στην οποία θα πουληθούν τα αμνοερίφια πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ κτηνοτρόφων και εμπόρων στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ακολουθούν άλλα