Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 29/03/2024

Ο 19χρονος απο το Καβαλάρι στην Εθνική Ελλάδος

Ο Γκουστάβο Πογιέτ έκανε τις πρώτες του κλήσεις στην Εθνική για τα φιλικά του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με την Ρουμανία και το Μαυροβούνιο στα τέλη Μαρτίου.

Ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές ήταν και ένα όνομα που δεν είχε μπει ξανά σε λίστα αποστολής, αυτό του 19χρονου Χρήστου Κουρφαλίδη με καταγωγή απο το Καβαλάρι του Δήμου Λαγκαδά .

Ο Ουρουγουανός έκανε την έκπληξη και κάλεσε τον 19χρονο μέσο που πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Κάλιαρι έως το 2026 και αγωνίζεται στους νέους της ομάδας στην Primavera.

Από τον Μακεδονικό Λήτης στην Ιταλία

Τον Οκτώβριο του 2018 ο Κουρφαλίδης έκανε το μεγάλο βήμα, αφού ο Ρικάρντο Κουφάντι τον ανακάλυψε σε ένα ταξίδι που έκανε στην χώρα μας. Αμέσως διέκρινε το ταλέντο του και έκανε εισήγηση έτσι ώστε να τον αποκτήσει η Κάλιαρι.

Δόθηκε δανεικός στην Φότζια, όπου έκανε γεμάτη σεζόν με 24 συμμετοχές και στη συνέχεια προβιβάστηκε στους νέους της ομάδας της Σαρδηνίας.

Πρόσφατα μάλιστα, ο Βάλτερ Ματσάρι τον πίστεψε και τον πέταξε στο ματς με την Τσιταντέλα όπου αγωνίστηκε για περίπου μία ώρα. Αγωνίστηκε για τρία ακόμη παιχνίδια, στη Serie A με αντίπαλο την Φιορεντίνα και την Αταλάντα.

Στην Primavera αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας, αφού μετρά 20 συμμετοχές με δύο τέρματα και τέσσερις ασίστ.

Aναμφίβολα πρόκειται για ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ για την Κάλιαρι, γι’ αυτό άλλωστε επένδυσαν σε αυτόν με την πρόωρη ανανέωση. Διαθέτει καλή επαφή με την μπάλα, ενώ αν και αγωνίζεται στο κέντρο πατάει συχνά περιοχή τελειώνοντας φάσεις, ενώ αρέσκεται στο να γημιουργεί για τους συμπαίκτες του.

Από την άλλη, είναι αρκετά σοβαρός στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ το γεγονός πως τα αθλητικά του προσόντα είναι σε καλό επίπεδο, του δίνουν το πλεονέκτημα να καλύπτει γρήγορα χώρους χωρίς να φοβάται τις μονομαχίες.

Σίγουρα ακόμα είναι άγουρος, όμως η εμπιστοσύνη που του έδειξε πρώτα ο Βάλτερ Ματσάρι και εν συνεχεία ο Γκουστάβο Πογιέτ, δείχνουν πως μιλάμε για κάτι ξεχωριστό.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα