Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 28/03/2024

Πάλι τα σκατά ο Δήμος Λαγκαδά θα τα φάει από το εργοστάσιο ανακύκλωσης

Δήμος Λαγκαδά,φάει,εργοστάσιο ανακύκλωσης,
Πάλι τα σκατά ο Δήμος Λαγκαδά τα τα φάει από το εργοστάσιο ανακύκλωσης με τους δημάρχους να έχουν εισπράξει τα τελευταία χρόνια πάνω από 11 μύρια ευρώ σε ανταποδοτικά χωρίς να δουμε ΚΑΝΕΝΑ ανταποδοτικό έργο και με την σαφή μείωση των ανταποδοτικων από 3 μύρια σε 600 χιλιάρικα για να μας μολύνουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καταστράφηκε πλήρως το εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Σίνδο από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στην περιοχή. Πλέον ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, βρίσκονται σε συνεννόηση για το ζήτημα της διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών, δεδομένου ότι στη μονάδα που καταστράφηκε κατέληγε το σύνολο του περιεχομένου των μπλε κάδων από το Δήμο Θεσσαλονίκης.

«Η καταστροφή της μονάδας είναι πλήρης. Σύμφωνα με δήλωση του ιδιοκτήτη της εταιρείας θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση και εκτιμούμε ότι σε ένα τρίμηνο περίπου θα επαναλειτουργήσει η μονάδα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για την καθαριότητα, Λάζαρος Ζαχαριάδης. Ο ίδιος, αφού επισκέφθηκε το χώρο του εργοστασίου ανακύκλωσης, διευκρίνισε ότι αναζητούνται άλλες μονάδες για την εναπόθεση των ανακυκλώσιμων υλικών του Δήμου, μέχρι όμως να βρεθούν, ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας θα ανοίξει τον ΧΥΤΑ της Μαυροράχης για την εναπόθεση των υλικών αυτών σε συγκεκριμένο σημείο, τις μέρες αυτές. «Θα δούμε μετά στην πορεία τη διαχείρισή τους. Η ουσία, σε κάθε περίπτωση, είναι ότι η πόλη δεν θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα με την υλικά ανακλύκλωσης» προσέθεσε.

«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και αναζητούμε κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών ώστε να αποστέλλονται εκεί τα περιεχόμενα του μπλε κάδου από το Δήμο Θεσσαλονίκης» σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κ. Μακεδονίας Μιχάλης Γεράνης.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα