Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 29/03/2024

Πάσχα στην πόλη τον Μάιο στα χωριά

Ζήσε Μάη μου… Ο μήνας που η χώρα «απελευθερώνεται» από τα δεσμά του κορονοϊού με «όπλα» τα self test και τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού

Τον… φάγαμε τον γάιδαρο και μας έμεινε η ουρά…

Οπως έγινε γνωστό χθες Τετάρτη δια στόματος Μητσοτάκη, το Πάσχα του 2021 είναι η τελευταία μεγάλη «θυσία» που θα πρέπει να κάνουμε στον βωμό της πανδημίας, για να χαρούμε το επερχόμενο καλοκαίρι με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την συνέχιση του μέτρου της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό, κάτι που σημαίνει ότι την Μεγάλη Εβδομάδα θα την περάσουμε όπου είναι η έδρα μας.

Οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις θα επιτραπούν από την 15η Μαΐου, ημέρα κατά την οποία ανοίγει επίσημα και η τουριστική σεζόν στη χώρα.

Σε ό,τι αφορά στην εβδομάδα που έρχεται, δηλαδή την Μεγάλη Εβδομάδα, η ώρα έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00 μετατίθεται στις 22:00, ενώ από την 3η Μαΐου, δηλαδή από Δευτέρα του Πάσχα ο περιορισμός κυκλοφορίας ισχύει από τις 23:00.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα εξής

Πρώτον, τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους.

Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 23:00. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.
Δεύτερον, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία.

Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό.

Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.
Τρίτον, το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός.

Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με τεστ.

Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του πολιτισμού.

Αναφορικά με τον αριθμό ατόμων στους ιερούς ναούς κατά την διάρκεια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. με τα υγειονομικά μέτρα, που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας).

Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών τήρηση απόστασης 10τ.μ. μεταξύ των πιστών, τήρηση των κανόνων υγιεινής και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα θα είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ υποχρεωτικό θα είναι το self test σε ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και στο λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού.

ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα