Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Σάββατο 20/04/2024

Παραπολιτικά – Ο Αναστασιάδης η ΕΣΕΠΑ και τα φαντάσματα

Παραπολιτικά,Αναστασιάδης,ΕΣΕΠΑ,Λαγκαδάς,

Ο τίτλος  -Για τον εθελοντισμό συζήτησε με μέλη της ΕΣΕΠΑ Λαγκαδά ο Γ. Αναστασιάδης – Ανέφερε, επίσης την βούληση του να υποστηρίξει τη δημιουργία του «Σπιτιού του Εθελοντή», όπου θα στεγαστούν εθελοντικές δράσεις και θα λειτουργεί ως έδρα για την ΕΣΕΠΑ, αλλά και άλλες εθελοντικές ομάδες του δήμου.

Ύστερα από πολλές καταγγελίες πολιτών της επαρχίας Λαγκαδά μπήκαμε στην διαδικασία να ψάξουμε την υπόθεση .

Για ποιον ΕΣΕΠΑ ΜΙΛΑΜΕ ? 

Με τον νόμο 4249/2014, επί Νέας Δημοκρατίας, καταργήθηκε η αυτόνομη, υπό τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λειτουργία των εθελοντικών οργανώσεων, τους επιβλήθηκε ένα ασφυκτικό πλαίσιο και υπαχθήκανε, όσες θα μπορούσαν να συνεχίσουν, στην αρμοδιότητα της πυροσβεστικής μετά το σκάνδαλο διαβάστε εδώ .

 

Το δελτίο τύπου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι  ΑΝΑΦΕΡΕΙ – Ακόμα όμως και αν υπάρχουν οι εθελοντικές οργανώσεις δασοπυρόσβεσης και ικανοποιούν όλα τα προβλεπόμενα κριτήρια απαγορεύεται να επέμβουν σε φωτιά ακόμα και αν είναι μπροστά!

Αυτό προβλέπει η φετινή εγκύκλιος της Πολιτικής Προστασίας, που κυκλοφόρησε στις 25/5/2018 με αρ. πρωτ. 3752 στη σελίδα 19 για την αντιπυρική περίοδο!

Η  ΕΣΕΠΑ είναι ανενεργή όπως όλα δείχνουν καθώς σήμερα δεν υπάρχουν καν πινακίδες στα οχήματα τους  και είναι ανενεργό σύμφωνα με νόμο του κράτους .

Τι έγινε για να φτάσει εκεί  όπως αναφέρει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ .

Το ΕΣΕΠΑ εισάγει πυροσβεστικά οχήματα τουλάχιστον 20ετίας και τρέχουσας αξίας κάτω των 30.000 ευρώ χωρίς να έχει διαπιστωθεί εάν πληρούν τις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές και χωρίς να καταβληθούν οι αντίστοιχοι φόροι» αναφέρει το επίμαχο έγγραφο που διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης. Σχετικά με την καταβολή ποσού 12.000 ευρώ από τους δήμους στο ΕΣΕΠΑ με τη μορφή ετήσιας συνδρομής καταγγέλλεται ότι: «Η δαπάνη του δήμου δεν υπόκειται σε δημοσιονομικό έλεγχο, αφού καταβάλλεται με απλή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, με τη μέθοδο δηλαδή της έμμεσης απευθείας ανάθεσης για κάτι που ουσιαστικά το ΕΣΕΠΑ απαγορεύεται να παρέχει»

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα