Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 16/04/2024

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ

Υπουργός αναπληρωτής Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης: «Η δικαιολογημένη ανησυχία των κατοίκων αντιμετωπίζεται με διάλογο και όχι συγκρούσεις».

Την προσωρινή κατάληψη -σήμερα και αύριο- του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, ο οποίος εξυπηρετεί όλο το Νομό Θεσσαλονίκης, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση του το Δ.Σ. Δήμου Λαγκαδά.
Κεντρικό αίτημα η αποκατάσταση τεχνικών αστοχιών με σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις οι οποίες προκαλούνται από τον ΧΥΤΑ, και ταυτόχρονα την επιτάχυνση του περιφερειακού σχεδιασμού από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο οποίος χρονίζει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σήμερα το πρωί την ώρα των κινητοποιήσεων, υπήρξε παρουσία Εισαγγελέα και δυνάμεων της Αστυνομίας, οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί από άλλους αιρετούς του νομού.
Μπροστά στον κίνδυνο συγκρούσεων υπήρξε επικοινωνία των: υπουργού αναπληρωτή Περιβάλλοντος, κ. Γιάννη Τσιρώνη, υπουργού Εσωτερικών – Διοίκησης Ανασυγκρότησης, κ. Νίκου Βούτση και του υπουργού αναπληρωτή Δημόσιας Τάξης, κ. Γιάννη Πανούση, με την διοίκηση της Αστυνομίας, βοηθώντας στην εκτόνωση της έντασης.
Ο κ. Τσιρώνης, δήλωσε εμφατικά ότι: «Η δικαιολογημένη ανησυχία των κατοίκων αντιμετωπίζεται με διάλογο και όχι συγκρούσεις. Η πολιτεία θα επιτελέσει επάξια το ρόλο του περιβαλλοντικού ελέγχου και της εγγύησης της κοινωνίας και του περιβάλλοντος».
Επισημαίνεται επίσης ότι, ο υπουργός αναπληρωτής Περιβάλλοντος, κ. Τσιρώνης, παρενέβη τηλεφωνικά στο έκτακτο Δ.Σ. Δήμου Λαγκαδά και δεσμεύτηκε να προκαλέσει μια συνάντηση, με ευθύνη και παρουσία δική του και συμμετοχή εκπροσώπων του Υπουργείου Εσωτερικών – Διοίκησης Ανασυγκρότησης, και συναρμόδιων φορέων όπως είναι ο ΦΟΣΔΑ, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι εμπλέκονται στο πρόβλημα.
Η συνάντηση θα στοχεύσει στην κατάληξη ενός συγκεκριμένου αποτελεσματικού και σύντομου χρονοδιαγράμματος, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα λειτουργίας του έργου και να επιταχυνθεί το βασικό που είναι ο σχεδιασμός και η ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων.
Ταυτόχρονα, με εντολή του κ. Τσιρώνη, θα μεταβούν στην περιοχή Επιθεωρητές Περιβάλλοντος οι οποίοι θα ελέγξουν την περιβαλλοντική νομιμότητα της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Μαυροράχης.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Η. Ζιακούλης: Άκουσε τη «Φωνή Λογικής» και κατεβαίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής

Με το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου «Φωνή Λογικής» κατεβαίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής ο έμπειρος αυτοδιοικητικός, Ηλίας Ζιακούλης. Ο κ. Ζιακούλης αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το