Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 29/03/2024

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γ. Αμαραντίδη για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 6 Μαΐου στον Ποντιακό Σύλλογο Πολυδενδρίου Λαγκαδά η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Αμαραντίδη Θανατικά ανάσματα σα σχιόνια τ’ Ερζερουμή, το οποίο προλόγισε ο στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος.
Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, ο πρωτοσύγκελος Ευσέβιος, ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννη, ο ηγούμενος την Ιεράς Μονής Αγίου Πνεύματος στις Πέντε Βρύσες π. Αμβρόσιος, εκπρόσωποι των ποντιακών συλλόγων Κολχικού, Πολυδενδρίου Ασκού και Πέντε Βρυσών, τοπικοί παράγοντες, μέλη φορέων της περιοχής καθώς και πολλοί κάτοικοι του Πολυδενδρίου και γειτονικών χωριών (η προσέλευση ξεπέρασε τα 150 άτομα).
Η πρόεδρος του Συλλόγου Πελαγία Χρυσανθοπούλου, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ζήτησε από όλους να γίνουν «αγγελιοφόροι» στους συλλόγους και στα χωριά τους, ώστε για μια μέρα να αφήσουν πίσως τους οι ποντιακές ομοσπονδίες κάθε διαφορά και ενωμένοι «να τιμούμε την 19η Μαΐου και τους 353.000 νεκρούς της Γενοκτονίας».

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα