Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 16/04/2024

Περί δημοσιεύσεων και προσπάθεια φίμωσης του τύπου

Οι διαχρονικές αρχές του Live Lagadas από την πρώτη μέρα που είναι στο διαδίκτυο 8 ΧΡΟΝΙΑ  είναι διαυγείς, διακριτές και σαφείς.

Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ η ΑΝΑΛΗΘΗ γεγονότα  όχι μόνο δεν αντιπροσωπεύει τις αρχές μας, αλλά αποδοκιμάζεται πλήρως απο τους Εκδότες μας .

Εξίσου και το Κοινοβούλιο ανησυχεί βαθιά για την κατάσταση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στην ΕΕ και καταγγέλλει ότι δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν βία, παρενοχλήσεις και πιέσεις.

Τονίζουν ότι η ελευθερία, η πολυφωνία και η ανεξαρτησία των ΜΜΕ, όπως και η ασφάλεια των δημοσιογράφων, αποτελούν βασικά στοιχεία του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης και της πληροφόρησης και είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατική λειτουργία της ΕΕ.  «Η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης επιδεινώνεται τα τελευταία χρόνια» προειδοποιεί το κείμενο, ενώ η έξαρση της νόσου COVID-19 επιδείνωσε ακόμη περισσότερο αυτή την κατάσταση.

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση της  ΕΣΗΕΑ στο παρελθόν .

Υπενθυμίζουμε ότι, εάν από τη δημοσίευση ενός άρθρου θεωρεί κάποιος ότι θίγεται ή ότι το δημοσίευμα είναι αναληθές, μπορεί να ζητήσει να δημοσιεύσει την άποψή του, ώστε να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή του.

Κάτι τέτοιο προβλέπεται, άλλωστε, τόσο από το Νόμο όσο και από τις Αρχές Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος.

Εάν και πάλι ο θιγόμενος δεν ικανοποιηθεί έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στην τακτική Δικαιοσύνη»…..

 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Η. Ζιακούλης: Άκουσε τη «Φωνή Λογικής» και κατεβαίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής

Με το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου «Φωνή Λογικής» κατεβαίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής ο έμπειρος αυτοδιοικητικός, Ηλίας Ζιακούλης. Ο κ. Ζιακούλης αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το

Κατάμεστο το Κλειστό Γυμναστήριο Ζαγκλιβερίου για το 1ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών

Κατάμεστο το Κλειστό Γυμναστήριο Ζαγκλιβερίου για το 1ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών

Το Κλειστό Γυμναστήριο Ζαγκλιβερίου φιλοξένησε μια εντυπωσιακή εκδήλωση την Κυριακή 14 Απριλίου, το 1ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών Ζαγκλιβερίου. Η διοργάνωση, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας