Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 29/03/2024

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα ενημέρωσης γα το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Λαγκαδά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Λαγκαδά, η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «ΚΕΠ Υγείας και προληπτική ιατρική».
Συνεργάτες του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, ενημέρωσαν τους συνδημότες μας για την λειτουργία των ΚΕΠ Υγείας και την πρόληψη σημαντικών παθήσεων.

KEP_YGEIAS_LAGADA_2

DYP_3ptyxo_Lagada
Το ΚΕΠ Υγείας που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το επόμενο διάστημα στον Δήμο Λαγκαδά είναι ένα από τα μόλις 14 της χώρας. Πρόκειται για μια νέα δημοτική δομή με σκοπό την πρόληψη και προαγωγή της υγείας και την ενημέρωση των Δημοτών για τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνονται για την έγκαιρη διάγνωση συγκεκριμένων νοσημάτων.
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαγκαδά Ελπινίκη Ανδρεάδου, έθεσε τον κεντρικό άξονα της νέας δομής, τονίζοντας ότι το βασικό μήνυμα των ΚΕΠ Υγείας είναι η πρόληψη “Για τη νέα Διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά, η πρόληψη είναι στόχος γιατί είναι ο πιο σύγχρονος και αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των κυριότερων ασθενειών της εποχής μας”.
Ο Δήμαρχος Λαγκαδά στον χαιρετισμό του, τόνισε την μεγάλη ευθύνη που φέρει πλέον η Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργεί προστατευτικά για τους Δημότες προβλέποντας, κατανοώντας και καλύπτοντας βασικές ανάγκες της καθημερινότητάς τους.
“Προτεραιότητα ενός σύγχρονου Δήμου οφείλει να είναι η λειτουργία των κοινωνικών του δομών και η συνεχής βελτίωση και ενίσχυση του τομέα πρόνοιας. Πρόθεσή μας είναι οι κοινωνικές δομές που βρίσκονται ήδη σε πλήρη λειτουργία στον Δήμο Λαγκαδά – το Κοινωνικό Φαρμακείο, Ιατρείο, Παντοπωλείο, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών – να ενισχύονται συνεχώς μέσα από νέες πρωτοβουλίες.

KEP_YGEIAS_LAGADA_1
Σε αυτή την κατεύθυνση προχωρούμε για πρώτη φορά στη σύσταση ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο μας, στοχεύοντας στην ενημέρωση των συνδημοτών μας με σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας”.
Ακολούθησαν οι εισηγήσεις του Διευθυντή του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Σωτήρη Παπασπυρόπουλου, του Επιστημονικού Υπεύθυνου των ΚΕΠ Υγείας Γιώργου Κορμά και του γαστρεντερολόγου Ανδρέα Νάκου, οι οποίοι στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να συνομιλήσουν με τους συνδημότες μας που θέλησαν να ενημερωθούν για το νέο πρόγραμμα.

KEP_YGEIAS_LAGADA_3

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ασφαλτικές εργασίες στην ΑΡΤΟΖΑ περιοχή Λητής

Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή της Λητής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή