Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 29/03/2024

Προβλήματα με τις σχολικές μονάδες του Δήμου Λαγκαδά

Φέτος, εν μέσω πανδημίας, η έγκριση ολιγομελών η ανάγκη λειτουργίας κάθε τμήματος προσανατολισμού αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, τόσο για την απρόσκοπτη διαδικασία στη μάθηση των μαθητών, όσο και για λόγους υγείας.

Έκτος το πρόβλημα που προέκυψε με τις καθαρίστριες καθώς ο Δήμος μας δεν προσέλαβε καθαρίστριες πλήρης απασχόλησης με αποτέλεσμα το πρόβλημα λόγω covid-19  να γίνει μεγαλύτερο με πολλές σχολικές μονάδες του Δήμου μας να αποτελούν εστίες μόλυνσης .

Μέτα από την έναρξη και τα προβλήματα που δημιουργηθηκαν , ο Δήμος Λαγκαδά έκανε διορθωτική κίνηση και ζήτησε άλλες 15 καθαρίστριες .

Αναλυτικά οι προσλήψεις ανά δήμο kathariotita-sxoleia (1)

ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 0 ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ 43 ΣΥΝΟΛΟ

43

Πρόβλημα με την αύξηση του Αριθμού τμημάτων στον Δήμο Λαγκαδά  λόγω covid-19 έφτασε στην βουλή με ερώτηση του ΚΚΕ ….

 

Η μη έγκριση αυτών των τμημάτων θα προκαλέσει αύξηση του αριθμού των μαθητών στα νέα τμήματα που θα δημιουργηθούν, καθώς και αύξηση του αριθμού των μαθητών στα λεωφορεία κατά τη μετακίνησή τους στα νέα σχολεία.

Στο Δήμο Λαγκαδά, δεν έχει εγκριθεί η λειτουργία των παρακάτω ολιγομελών τμημάτων προσανατολισμού:

• Στο 3ο Γυμνάσιο Λαγκαδά (Κολχικό) – Λυκειακά Τμήματα, το Τμήμα Θετικών Σπουδών.

• Στο 4ο Γυμνάσιο Λαγκαδά (Λαγυνά) – Λυκειακά Τμήματα, στη Β’ και στη Γ’ Τάξη, το Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών.

• Στο ΓΕΛ Ασσήρου, στη Γ’ Τάξη, η Ομάδα Οικονομίας.

Να σημειώσουμε μάλιστα ότι μαθητές του ΓΕΛ Ασσήρου ήδη είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται από την Ξυλόπολη στην Άσσηρο, η οποία απέχει 23 χλμ.

Πλέον, εφόσον οι μαθητές αυτοί δεν αλλάξουν κατεύθυνση, θα πρέπει να μετακινούνται σε ακόμα μεγαλύτερη απόσταση καθημερινά.

Εκβιαστικά λοιπόν οι μαθητές είτε θα αναγκάζονται να διανύουν καθημερινά χιλιόμετρα για να παρακολουθήσουν το τμήμα της επιλογής τους αλλάζοντας σχολείο είτε θα αναγκαστούν να αλλάξουν τομέα ή τμήμα. Γεγονός το οποίο, κατά την κυβέρνηση, δε δυσχεραίνει την εκπαιδευτική διαδικασία, όπως φαίνεται από την επιμονή της και φέτος στη μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτάται η κ. Υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για να μην κλείσει κανένα τμήμα προσανατολισμού στον Δήμο Λαγκαδά της ΠΕ Θεσσαλονίκης».

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ασφαλτικές εργασίες στην ΑΡΤΟΖΑ περιοχή Λητής

Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή της Λητής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή