Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 23/04/2024

Προσλήψεις επάνω στο τραπέζι: Δήμος Λαγκαδά εναντίον COVID-19

Προληπτικές απολυμάνσεις σε όλο το Δήμο Λαγκαδά

Την ίδια ώρα που ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, τετρακοσίων (400) ατόμων, χρονικής διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών, διαφόρων ειδικοτήτων, όπως αυτές αναγράφονται, στην προκήρυξη (ΑΔΑ: 6Τ5ΒΩΛΛ-ΧΘΑ) , προκειμένου να καλύψει έκτακτες ανάγκες για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, ο Δήμος Λαγκαδά θεώρησε φρονιμότερο και χρησιμότερο να προβεί σε προσλήψεις «Ειδικών συνεργατών» για να καλύψει τις δικές του επείγουσες και κρίσιμες στην παρούσα φάση, διοικητικές ανάγκες.  .

Ας δούμε λίγο τις προσλήψεις εν καιρώ κρίσης και πανδημίας COVID-19.

Αρχικά ξενίζει  και ενοχλεί ακόμη και τον πιο απομακρυσμένο χωροταξικά Δημότη το γεγονός ότι από τους 9000 Δημότες Λαγκαδά δεν βρέθηκε ούτε ένας ικανός που να πληροί τα «απαραίτητα κριτήρια» για να προσληφθεί ως «ειδικός σύμβουλος» παρόλο που σίγουρα αν μη τι άλλο θα γνώριζε τουλάχιστον τον τόπο και τα προβλήματα του.

Κουμπάροι, κολλητές ή από άλλους Δήμους. 

Βέβαια εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι οι «προσωπικοί» –  «ειδικοί σύμβουλοι Δημάρχου», επιλέγονται πάντα από τον Δήμαρχο του εκάστοτε  Δήμου, σύμφωνα τα δικά του αξιακά και γνωσιακά κριτήρια αλλά  πληρώνονται από τον Δημοτικό Κορβανά, δηλαδή από τον ίδιο τον Δημότη.

Το γεγονός ότι μπορεί ένας τυχερός η τυχερή προσληφθείσα, να είναι κουμπάρος, η κολλητή της συζύγου, ή κάποιο κομματικό γραμμάτιο που πρέπει να εξοφληθεί μετεκλογικά, ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας, και φυσικά δεν έχει συμβεί ποτέ στον Λαγκαδά, αυτό το ξεκαθαρίζουμε!

Κάπου εδώ θα πρέπει να συμπληρώσουμε βέβαια ότι πέρα από αυτή την «εκλεκτή κάστα» υψηλά αμειβόμενων ιδιαιτέρων υπαλλήλων, οι Δημότες πληρώνουν τους μισθούς των Αντιδημάρχων και των Προέδρων των Δημ. Επιχειρήσεων.

Ο Δήμος Λαγκαδά ανακοίνωσε εν μέσο πανδημίας την ανάγκη πρόσληψης  και συνεργασίας δυο ειδικών συνεργατών.

Της Δημοσιογράφου Αφροδίτης Χρυσοχόου (ΚΑΤΟΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) για να  παρέχει συμβουλές και διατυπώνει εξειδικευμένες απόψεις για θέματα Επικοινωνίας, Τύπου και ΜΜΕ και συγκεκριμένα για : θέματα σχεδιασμού της επικοινωνιακής πολιτικής για την προώθηση της αποστολής και των στόχων του Δήμου και αντίστοιχα σχεδιασμού και προώθησης εφαρμογής προγραμμάτων που είναι απαραίτητα για την υλοποίηση της επικοινωνιακής αυτής πολιτικής. Με λίγα λόγια να αναλάβει το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαγκαδά. Γεγονός που δεν εμπεριέχει τίποτε απολύτως μεμπτό.

Ένα μεγάλο αναπάντητο ερώτημα για τον Δημότη Λαγκαδά παραμένει η πρόσληψη και η παραμονή στην θέση αυτή, του προκατόχου της κ.Χρυσοχόου, του κ.Δ.Κανελλάκη.

Τι δουλειά έκανε στον Δήμο Λαγκαδά επί τόσους μήνες, παίρνοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, την στιγμή που στις αίθουσες του ΔΣ μιλούσαν για νοικοκύρεμα του Δήμου. Πόσα δελτία τύπου εκδόθηκαν προς ενημέρωση των δημοτών, την στιγμή που οι δημότες πληροφορούνταν ότι αφορούσε την δράση του Δημάρχου από το προσωπικό προφίλ του στο Facebook?

Ανήκε στην αρμοδιότητα του γραφείου του κ.Κανελλάκη η διαχείριση της Ιστοσελίδας του Δήμου Λαγκαδά η οποία ήταν εγκαταλελειμμένη?

Φυσικά τον κ.Κανελλάκη τον χρυσοπλήρωνε ο Δημότης Λαγκαδά.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ 

Η πρόσληψη του Δεύτερου ειδικού συνεργάτη κ. Φώτιου Ρομπότη (από τις Σέρρες ) ήταν λίγο πιο επεισοδιακή, αλλά και εδώ όλα έγιναν νόμιμα.

Ο κ .Ρομπότης προσελήφθη για να παρέχει νομική στήριξη συμβουλών και διατύπωσης εξειδικευμένων γνώσεων επί νομικών θεμάτων και γενικά να συνεπικουρεί τον κ. Δήμαρχο στην άσκηση των αρμοδιοτήτων του και του έργου του.

Το συμβουλευτικό του έργο απευθύνεται προς το Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο,τη Γενική Γραμματέα του Δήμου και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.

Και πολύ σωστά έπραξε!

Αφού δεν επαρκούν οι 3 νομικοί που απασχολεί και πληρώνει ο Δημότης  Λαγκαδά για να παρέχουν υποστήριξη και να τρέχουν να πληρώνουν τα δικαστικά παράβολα εξαιτίας των παράτυπων αποφάσεων άσχετων συμβούλων…

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ  ΕΔΩ 

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ που έχει δοθεί στην δημοσιότητα οι Δήμοι αναδεικνύονται «Πρωταθλητές» στις παράνομες προσλήψεις, ενώ τα πορίσματα έχουν σταλεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, στο υπουργείο  Εσωτερικών, και το Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, που μιλάει για ένα καθεστώς ατιμωρησίας που φτάνει στο σημείο της ασυδοσίας.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι το ποιος προασπίζεται τα συμφέροντα των Δημοτών Λαγκαδά όταν η αντιπολίτευση σιωπά?

Μέχρι και τα χρονογραφήματα,  μας τελείωσαν …

Τον τόπο δεν μπορείτε να τον σώσετε , αν μη τι άλλο σώστε την Αξιοπρέπεια σας, την αξιοπρέπεια του Δημότη Λαγκαδά, και το δικαίωμα να διεκδικεί έναν δήμο που θέλει να ζει.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Λαγκαδάς: Οι κτηνοτρόφοι ζητούν 10 ευρώ/κιλό τιμή χονδρικής

Το πρώτο από τα τρία καθιερωμένα πλέον παζάρια λίγο πριν το Πάσχα για την τιμή στην οποία θα πουληθούν τα αμνοερίφια πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ κτηνοτρόφων και εμπόρων στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ακολουθούν άλλα