Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 23/04/2024

Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά

Πρωτοχρονιάτικης,Βασιλόπιτας,Ιεράς Μητροπόλεως,Λαγκαδά,
Την 31η του τρέχοντος μηνός Δεκεμβρίου ε.έ., και μέσα σε μία ιδιαίτερα ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, πλημυρισμένη από ελπίδα και αισιοδοξία, πραγματοποιήθηκε η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Νωρίτερα, νέοι και νέες της επαρχίας μας καθώς και αρκετός κόσμος, προσήλθε με χαρά και ευχήθηκαν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη, τα Χρόνια Πολλά ενόψει του ανατέλλοντος Νέου Έτους, μεταξύ αυτών η Χορωδία από το Κέντρο Α.Μ.Ε.Α. «ο Σωτήρ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Μυγδονία», που παρουσίασε Παραδοσιακά τραγούδια διαφόρων περιοχών της Πατρίδος μας και οι Στρατιώτες της 194 MLRS, της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού και της 1ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών-Αλεξιπτωτιστών Ρεντίνας, οι οποίοι και έψαλαν με πρωτότυπο τρόπο τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, δίδοντας και αυτοί με αυτό τον τρόπο το δικό τους εορταστικό μήνυμα, εισάγοντας όλους τους παρευρισκομένους στο εορταστικό κλίμα των ημερών.
Η Τελετή της κοπής της Πίτας και η Ευλογία αυτής, έλαβε χώρα εις την Αίθουσα του Θρόνου του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως του Λαγκαδά, των Αρχών του Τόπου, εκπροσώπων του Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπροσωπειών των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, των μελών των Ερανικών Επιτροπών, των Φιλοπτώχων Ταμείων των Ενοριών, των Στελεχών του Πνευματικού έργου των Ιερών Ναών και των Υπαλλήλων των Γραφείων της Μητροπόλεως.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την ευκαιρία αυτή που δίδεται, ώστε να υπάρχει η επικοινωνία όλων μέσα από την όμορφη αυτή εκδήλωση ενώ με πολλή αγάπη προσφώνησε όλους τους παρισταμένους με ενισχυτικούς λόγους, κάνοντας παράλληλα ένα σύντομο απολογισμό των εκκλησιαστικών και γενικότερα των τοπικών δράσεων της Μητροπόλεως, καθώς επίσης και του πνευματικού, του κοινωνικού και του φιλανθρωπικού έργου που επιτελέσθηκε κατά το παρελθόν έτος 2018, με τη βοήθεια του Θεού και τη φιλοπονία όλων των υπευθύνων των διαφόρων τομέων. 
Τέλος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα. Το νέο έτος 2019 να είναι πάροχος πάσης ευλογίας και πάσης χάρητος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και με σταθερή Πίστη και πολλή προσευχή ώστε να καταφέρει η χώρα και η Πατρίδα μας να ανταπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα που ελλοχεύουν.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα