Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 26/04/2024

Πρόβλεψη για τις εκλογές του 2014

1. Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά απο τη ΝΔ μεγαλύτερη από ότι δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Στο 3+ πιθανότατα. Η αυτοδυναμία εχει πιθανότητες αλλα θα εξαρτηθεί απο τα ποσοστά των κομμάτων που θα μείνουν εκτος Βουλής. Κι αυτα ειναι οριακά
2. Η εκτίμηση αυτη στηρίζεται στο βουβό κλίμα των ημερών, που λειτουργεί παντα υπερ του κόμματος που ανεβαίνει, στο οτι ο φόβος που καλλιεργούσε η ΝΔ εχει χάσει τη δυναμική του κι οτι η δεξαμενή ψηφοφόρων της περιορίζεται σχεδόν αποκλειστικα στους ηλικιωμένους ψηφοφόρους. Ενώ παθαίνει καθίζηση στις εργατικές περιοχές της Β Αθηνων και Β Πειραιως, όπου υπάρχει και τεράστιος αριθμος ετεροδημοτών. Αυτοί θα κρινουν το αποτέλεσμα.

3. Το άθροισμα των δυο πρώτων κομμάτων θα φτάσει το 62-65%. Ίσως και να το ξεπεράσει. Αυτό πιθανόν λειτουργεί αρνητικά για την αυτοδυναμία διότι μειώνονται τα αδιάθετα υπόλοιπα.

4. Τρίτο κομμα θα ειναι η Χρυσή Αυγη, που υποτιμαται στις δημοσκοπήσεις. Θα μπορούσε να είναι και το ΠΑΣΟΚ αν δεν υπήρχε το κόμμα ΓΑΠ.

5. Το ΠΑΣΟΚ θα μπει στη Βουλή ενδεχομένως καλύτερα από το Ποτάμι που υπερτιμήμαται δημοσκοπικα, όπως είδαμε και στις ευρωεκλογές.

6. Οι ΑΝΕΛ του Καμμένου έχουν μια μικρή πιθανότητα να μπουν στη Βουλή επειδή μπορεί να λειτουργήσει, εστω κι οριακά, το επιχείρημα ότι θα είναι κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ.

7. Το κομμα ΓΑΠ ειναι στο όριο μπαίνει δεν μπαίνει. Βάσιμη εκτίμηση σε τόσο χαμηλά επίπεδα δεν μπορεί να γίνει. Του δίνουμαι λιγότερες πιθανότητες να μπει διότι δεν έχει την αρχική του δυναμική και γιατί δεν εχει λόγο ύπαρξης πέραν του προσωπικού στοιχήματος του αρχηγού του.

8. Απο τα υπόλοιπα κόμματα μονο το ΚΚΕ θα μπει στη Βουλή αλλα με ψαλιδισμενο ποσοστο λόγω της εκλογικής πίεσης που δέχεται η βάση του απο τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα υπόλοιπα κόμματα ουτε απέξω δεν θα δουν τη Βουλή

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα