Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 29/03/2024

Πως αξιολογεί ο Δήμαρχος Λαγκαδά την Συμφωνία των Πρεσπών

αξιολογεί,Δήμαρχος Λαγκαδά,Συμφωνία των Πρεσπών,

Δηλώσεις του Ιωάννη Καραγιάννη Δημάρχου Λαγκαδά Αντιπροέδρου ΚΕΔΕ στην εφημερίδα Μακεδονία .

Πώς αξιολογείτε τη Συμφωνία των Πρεσπών;
Θεωρείτε πως λύνει τα παλιά ή δημιουργεί νέα προβλήματα;
Τι θα θέλατε να κάνει η ελληνική Βουλή;

Ιωάννης Καραγιάννης – Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο δεν λύνει παλιά προβλήματα, αλλά δημιουργεί νέες πληγές που θα επηρεάσουν τη χώρα μας για πολλά χρόνια.

Κατά την άποψή μου είναι μια συμφωνία με πολλαπλές, αρνητικές συνέπειες για την Ελλάδα. Παραδίδει διαπραγματευτικά όπλα, υπαναχωρεί από τις πάγιες θέσεις της χώρας
μας, ενισχύει τον σκοπιανό αλυτρωτισμό, αφήνει ακόμα και ανοιχτό παράθυρο σε μια πιθανή μελλοντική διεκδίκηση «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.

Γιατί με τη Συμφωνία αυτή εκχωρείται  με τη σφραγίδα της Ελλάδας πια  μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα στους γείτονές μας.

Επιπλέον το “erga omnes” παύει να ισχύει στην πράξη, αφού η χώρα θα ονομάζεται μεν Βόρεια Μακεδονία αλλάοι πολίτες της Μακεδόνες.

Πρέπει να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη Μακεδονία μας. Κανείς δεν μπορεί να διαπραγματεύεται την ιστορία μας.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Μακεδόνων και όλωντων Ελλήνων διαφωνεί με αυτή τη Συμφωνία.

Θεωρώ πως η ελληνική βουλή έχει ιστορική ευθύνη να ορθώσει το ανάστημά της και να πει όχι σε μια κακή και επιβλαβή εξέλιξη για τη χώρα μας».

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ασφαλτικές εργασίες στην ΑΡΤΟΖΑ περιοχή Λητής

Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή της Λητής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή