Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 25/04/2024

Σάββας Αναστασιάδης: Γιατί εξαιρείτε τους καπνοπαραγωγούς του Νομού Θεσσαλονίκης

Σάββας Αναστασιάδης,εξαιρείτε,καπνοπαραγωγούς,Νομού Θεσσαλονίκης,
Σάββας Αναστασιάδης: Γιατί εξαιρείτε τους καπνοπαραγωγούς του Νομού Θεσσαλονίκης .

«Για ποιο λόγο εξαιρέθηκαν από τις ενισχύσεις de minimis οι καπνοπαραγωγοί του Νομού Θεσσαλονίκης » ρωτά ο βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη.

Ο κ. Αναστασιάδης υπενθυμίζει ότι στη συνάντηση που είχαν με τον κ. Αραχωβίτη στις 13 Δεκεμβρίου 2019, είχε δεσμευτεί ότι «τον Μάρτιο του 2019 οι καπνοπαραγωγοί της Θεσσαλονίκης θα εισπράξουν την αποζημίωση που έτσι κι αλλιώς δικαιούνται, κάτι που δεν έχει γίνει .

Κατόπιν τούτων, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να αποκαταστήσει την αδικία και να εντάξει άμεσα και τους καπνοπαραγωγούς του Νομού Θεσσαλονίκης στους δικαιούχους της ενίσχυσης.
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η -6893-8-4-2019

Προς: α) Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Αραχωβίτη

Θέμα: Μη καταβολή ενίσχυσης de minimis στους καπνοπαραγωγούς του Νομού Θεσσαλονίκης

Κ. Υπουργέ
Τον Δεκέμβριο του 2018 προχωρήσατε στην καταβολή ενισχύσεων από το πρόγραμμα de minimis για τους καπνοπαραγωγούς Έβρου, Ξάνθης, Ροδόπης, Καβάλας, Σερρών, Δράμας, που υπέστησαν ζημία, λόγω προσβολής των φυτειών καπνού από συνδυασμό παθογόνων αιτιών και καιρικών φαινομένων και δεν καλύπτει ο ασφαλιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ.
Από την ενίσχυση, χωρίς λόγο, εξαιρέθηκε ο Νομός Θεσσαλονίκης.
Σε συνάντηση που είχαμε μαζί σας στις 13 Δεκεμβρίου 2019 δεσμευτήκατε ότι «το Μάρτιο του 2019 οι καπνοπαραγωγοί της Θεσσαλονίκης θα εισπράξουν την αποζημίωση που έτσι κι αλλιώς δικαιούνται».
Και ενώ ο Μάρτιος έχει παρέλθει, τελευταία κυκλοφορούν πληροφορίες ότι η ενίσχυση θα δοθεί και σε άλλους νομούς, ενώ δεν συμπεριλαμβάνονται και πάλι οι καπνοπαραγωγοί της Θεσσαλονίκης στους δικαιούχους ενίσχυσης. Αν ισχύει αυτό είναι μία άδικη και άνιση αντιμετώπιση των καπνοπαραγωγών Θεσσαλονίκης.
Για το λόγο αυτό κ. Υπουργέ,
Ζητούμε να αποκαταστήσετε την αδικία, να αντιμετωπίσετε με τον ίδιο δίκαιο τρόπο όλους τους πληγέντες καπνοπαραγωγούς και να εντάξετε άμεσα και τους καπνοπαραγωγούς του Νομού Θεσσαλονίκης στους δικαιούχους της ενίσχυσης.

Θεσσαλονίκη 8 Απριλίου 2019

Ο ερωτών Βουλευτής

Σάββας Αναστασιάδης

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σκορδάς ανακοινώνει την Νέα Ιστοσελίδα του Δήμου Λαγκαδά

H Αντιδημαρχία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σκορδάς του Δήμου Λαγκαδά ανακοινώνει την επίσημη λειτουργία του νέου διαδικυτιακού τόπου του Δήμου Λαγκαδά, που μπορείτε

Λαγκαδάς: Οι κτηνοτρόφοι ζητούν 10 ευρώ/κιλό τιμή χονδρικής

Το πρώτο από τα τρία καθιερωμένα πλέον παζάρια λίγο πριν το Πάσχα για την τιμή στην οποία θα πουληθούν τα αμνοερίφια πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ κτηνοτρόφων και εμπόρων στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ακολουθούν άλλα