Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 19/03/2024

Σενάριο για κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ

ELTA LAGKADAS
Τις πληροφορίες του makthes.gr επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ – «Μας μετέφεραν προφορικά ότι θα μείνουν 415 από τα 700 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα» λένε ταχυδρομικοί .

Τις πληροφορίες του makthes.gr – για σενάριο που προβλέπει λουκέτο σε οκτώ ως δεκαοκτώ υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη – επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) Γιώργος Βασιλόπουλος επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με τον αρμόδιο υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

elta-katastimata-thessaloniki.jpg

Ο κ. Βασιλόπουλος προσθέτει στο makthes.gr την εκτίμηση του ότι τελικά το σενάριο αυτό δεν θα υλοποιηθεί. «Έχουμε διαβεβαιώσεις από το υπουργείο ότι δεν θα προχωρήσει». Να θυμίσουμε ότι τα ΕΛΤΑ είναι η αρχαιότερη ελληνική εταιρεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα αφού μετρά περισσότερα από 190 χρόνια ζωής. Αύριο και μεθαύριο συνέρχεται το ΔΣ της ομοσπονδίας και προχωρούν σε συγκεντρώσεις εργαζομένων ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για να ληφθούν ανάλογες αποφάσεις (κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας κ.α).

Την ίδια ώρα ταχυδρομικοί ανέφεραν στο makthes.gr πως «πριν από λίγες ημέρες μας μετέφεραν προφορικά ότι θα μείνουν 415 από τα 700 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα».

Πάγια θέση της ΠΟΣΤ είναι όχι σε περικοπές καθώς τα ΕΛΤΑ έχουν συμβατικές υποχρεώσεις και πρέπει να τηρούν πολύ αυστηρές προδιαγραφές στη λειτουργία τους. «Αν υλοποιήσουν αυτό το σενάριο θα διαλυθούν τα ΕΛΤΑ»

Την ίδια ώρα «οι οφειλές του δημοσίου στα Ελληνικά Ταχυδρομεία για τις υπηρεσίες ξεπερνούν τα 250 εκατομμύρια ευρώ»

Μ.Α.Κ.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα